Κοινωνία

Ρέθυμνο: Μεγάλη επιχείρηση για έναν γύπα - Τον τύλιξαν με σεντόνι (Εικόνα)

Η παρουσία ενός γυπαετού αναστάτωσε το κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου. Αρχικά, οι παρατηρητικοί πολίτες είδαν το άγριο πτηνό να κάθεται στη στέγη ενός σπιτιού.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το Kriti360, το όρνεο βρέθηκε στο έδαφος όπου ευαισθητοποιημένοι πολίτες μαζί με υπαλλήλους του Δήμου Ρεθύμνου το ακινητοποίησαν στην παραλιακή με τη χρήση ενός σεντονιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να δει τον γύπα από κοντά με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι το πουλί έχει πιθανότατα δηλητηριαστεί.

Ο Γιώργης Κτιστάκης, ο οποίος συνεργάζεται ως εθελοντής με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, έχει γνώση των άγριων πτηνών και ασχολείται με την φροντίδα και τη σωτηρία τους στο Ρέθυμνο, σε δηλώσεις του στο GOODnet.gr, εκτιμά πως το πουλί δεν είναι τραυματισμένο από τη στιγμή που έχει πετάξει και καθήσει σε τόσο μεγάλο ύψος.

Η προσέγγιση ενός τέτοιου πτηνού είναι εξαιρετικά δύσκολη και επομένως το καλύτερο ειναι να παρατηρείται, ώστε εάν φύγει να διαπιστωθεί που πάει. Το ζητούμενο είναι να μην τραυματιστεί εάν καταλήξει στο έδαφος ή να μην καταλήξει στην θάλασσα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...