Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια έξω από το ΑΠΘ-Τουλάχιστον 40 προσαγωγές (βίντεο)

Αντιεξουσιαστές με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ πετούσαν κατά διαστήματα βόμβες μολότοφ

Σε τουλάχιστον 40 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία στην περιοχή του ΑΠΘ, όπου εκδηλώθηκαν επεισόδια μετά το τέλος των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αντιεξουσιαστές με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ πετούσαν κατά διαστήματα βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις δυνάμεις της αστυνομίας στην Εγνατία Οδό. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ στο σημείο επιχείρησε και το θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού «Αύρα» της Ελληνικής Αστυνομίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η ομάδα των κουκουλοφορων ανέβηκε από τον κάθετο δρόμο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ στην υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα της ΕΛ.ΑΣ. που ήταν σταθμευμένη έξω από την οδοντιατρική σχολή του ΑΠΘ, επί της οδού Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Για την κατάσβεση της φωτιάς ενήργησε όχημα της πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισαν το σημείο.  Από το συμβάν δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός.

Λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ έγινε γνωστό ότι η ΕΛΑΣ προχώρησε σε επτά προσαγωγές στην οδό Εθνικής Αμύνης.

Τα άτομα κρίθηκαν ύποπτα για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν πριν από την έναρξη της πορείας για την 49η Επέτειο της Εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου, κατά αστυνομικών στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Βίντεο και φωτογραφίες του protothema.gr:

Λίγη ώρα μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν άτομα στους αστυνομικούς με τα πολιτικά, επί της οδού Αγίου Δημητρίου, εντοπίστηκαν μολότοφ να καίγονται εντός του χώρου του ΑΠΘ, πλησίον της Βιβλιοθήκης. 
 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...