Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κολωνός: Συνελήφθη και ο πατέρας της 12χρονης- Εμπλοκή της συζύγου του 53χρονου στην υπόθεση - Η ΕΛΑΣ ζήτησε ένταλμα σύλληψης (upd)

Νεώτερη ενημέρωση

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις τις επόμενες ώρες για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης καθώς οι αστυνομικοί «απλώνουν» ολοένα και περισσότερο την έρευνα, όπως έδειξε και η σύλληψη της μητέρας του κοριτσιού το απόγευμα της Τετάρτης (12/10).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η αστυνομία πλέον έχει βάλει στο στόχαστρο και την σύζυγο του κατηγορούμενου 53χρονου Ηλία Μίχου εκτιμώντας ότι υπάρχουν στοιχεία που την εμπλέκουν στην υπόθεση όχι σε ό,τι έχει να κάνει την υπόθεση μαστροπείας αλλά για υπόθαλψη εγκληματία και απόπειρα εκβιασμού για να «κλείσουν» τα στόματα των συγγενών του κοριτσιού.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι βάσει των διαλόγων που έχουν στις εκατοντάδες σελίδες των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών η σύζυγος του 53χρονου γνώριζε την υπόθεση. Σημειώνετα, πάντως, ότι για την ώρα το ένταλμα σύλληψης δεν έχει εκδοθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η γιαγιά της 12χρονης πριν από λιγες ημέρες είχε αναφέρει ότι η σύζυγος του Μίχου πήγε να πληρώσει την μητέρα του κοριτσιού «να της δώσει 10.000 ευρώ για να μη μιλήσει. Έγινε πριν συλληφθεί, δεν ξέρω πριν πόσες ημέρες. Τους απειλούσε αυτός όλους, θα σας σκοτώσω όλους, θα σας κάψω ζωντανούς και μετά πήγε η γυναίκα του και τους παρακαλούσε και λέει "θα σας δώσω 10.000 ευρώ να μη μιλήσετε, να ξεχαστεί το θέμα"».

Με κλούβα της ΕΛΑΣ μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Πέμπτης στα δικαστήρια της Ευελπίδων η μητέρα της 12χρονης που συνελήφθη την Τετάρτη για εμπλοκή στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει.

Η μητέρα της 12χρονης κατηγορείται για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας και συνελήφθη από αστυνομικού που πήγαν στο σπίτι της το βράδυ της Τετάρτης.

Τα στοιχεία που «έκαψαν» την μητέρα της 12χρονης ήταν ένα έμβασμα των 20 ευρώ, οι συνομιλίες που κατέγραψε από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη του μήνα ο κοριός της Αστυνομίας και ο τρόπος που διαχειρίστηκε την κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι αναλυτές της Ασφάλειας από την πρώτη στιγμή γνώριζαν ότι η μητέρα του κοριτσιού είχε ύποπτη συμπεριφορά. «Δεν ήταν» έλεγαν, «δυνατόν το παιδί να κυκλοφορεί με πανάκριβα κινητά, μέχρι αργά τα μεσάνυχτα, καινούργιο ποδήλατο και -το κυριότερο- να της ζητάει συνεχώς χρήματα». Δεν είναι φυσιολογικό, λένε, μία γυναίκα να ζητάει από ένα παιδί της ΣΤ’ Δημοτικού λεφτά.
 

Πλέον, οι κατηγορίες για τη μητέρα είναι βαριές, καθώς, τα εμβάσματα που δεχόταν στον λογαριασμό της είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ περισσότερα και, αν και η ίδια φέρεται να υποστηρίζει ότι προέρχονται από την εργασία που προσέφερε στο μίνι μάρκετ του 53χρονου Ηλία Μίχου, όλα δείχνουν ότι είναι χρήματα από την εκπόρνευση του παιδιού της

Αρχικό κείμενο 

Τα ηλεκτρονικά ίχνη «μιλούν» στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες και νέα στοιχεία να έρχονται συνεχώς στο φως.

Πριν από λίγο, ο Δήμος Βερύκιος, στην εκπομπή του Alpha «Happy Day», αποκάλυψε ότι ο πατέρας του κοριτσιού συνελήφθη χθες το βράδυ. Η σύλληψή του αφορά κατοχή ναρκωτικών και όχι την υπόθεση μαστροπείας της κόρης του.

Ένα ακόμα νέο στοιχείο, σύμφωνα με τον έμπειρο δημοσιογράφο, είναι ότι έχουν ταυτοποιηθεί πέντε άτομα, για τα οποία αναμένονται εντάλματα σύλληψης εντός της ημέρας.

Η ταυτοποίηση όμως από τα ηλεκτρονικά ίχνη είναι μια δύσκολη διαδικασία. Αυτό θα πρέπει να γίνει με τη συνδρομή ψυχολόγων, να μπορέσει δηλαδή το 12χρονο παιδί να ταυτοποιήσει εάν αυτά τα άτομα το κακοποίησαν.

Συνολικά, πρέπει να «αναγνωριστούν» ή όχι 213 άτομα που έχουν βρεθεί τα ίχνη τους στην εφαρμογή όπου γίνονταν οι συνομιλίες και τα οποία η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ήδη εντοπίσει.

Τέταρτη νέα εξέλιξη στην υπόθεση είναι ότι τα έξι αδελφάκια της 12χρονης βρίσκονται στο Παίδων για ψυχολογική υποστήριξη και, μέχρι στιγμής, κανένα από τα παιδιά δεν έχει αναφέρει εμπλοκή του στο κύκλωμα μαστροπείας.

Τέλος, πολύ σοβαρή κρίνεται η καταγγελία της ιερόδουλης η οποία είπε ότι ο 53χρονος πήγαινε τη 12χρονη στον χώρο της, αλλά και ότι εμπλέκονται επώνυμοι πελάτες στην υπόθεση του κοριτσιού. Δεν έχει καταθέσει ακόμη στον ανακριτή.

Η συγκεκριμένη γυναίκα εμφανίστηκε χθες κρατώντας ένα USB stick έξω από την Ευελπίδων, είπε πως ονομάζεται Ντίνα Καρατζιώτη και πως είναι η πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών Ελλάδος. Το USB είναι στα χέρια της αστυνομίας.

Ωστόσο, σημειώνεται, πως η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδος, Έλλη Κανελλόπουλου, διέψευσε τη γυναίκα που προέβη σε δηλώσεις έξω από τα δικαστήρια για την υπόθεση της 12χρονης.

«Της έχω πει να μην το κάνει αυτό, να μην με μιμείται. Δεν ήταν ποτέ ούτε πρόεδρος, ούτε μέλος του σωματείου μας. Ποια θα βάλει ένα 12χρονο μέσα στο σπίτι της; Εάν δεν έχουμε παιδιά, έχουμε ανίψια» είπε χαρακτηριστικά η Έλλη Κανελλοπούλου.

Έρχονται νέα εντάλματα σύλληψης, ανάμεσά τους για «πρόσωπο κλειδί»

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για την ανατριχιαστική υπόθεση με θύμα τη 12χρονη στον Κολωνό. Μέσα στην ημέρα αναμένεται η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης και ανάμεσά τους θα βρίσκεται κι ένα πρόσωπο που θεωρείται «κλειδί» και η εμπλοκή του έχει αναφερθεί στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών.

Ανάμεσα στα εντάλματα σύλληψης που αναμένεται να εκδοθούν μέσα στην ημέρα θα βρίσκονται και «πελάτες» του 53χρονου, επίδοξοι βιαστές του 12χρονου παιδιού δηλαδή, οι οποίοι είχαν εκφράσει πρόθεση να κλείσουν ραντεβού για να κακοποιήσουν σεξουαλικά το κοριτσάκι! 

Ύστερα από την καταγγελία πως ο 53χρονος Ηλίας Μίχος πήγαινε το 12χρονο κορίτσι σε οίκο ανοχής στο Γκάζι για να τη βιάζουν οι “πελάτες” του, έγινε έρευνα και εκεί και συνελήφθησαν τρεις ιερόδουλες για παραβίαση σφραγίδας. 

Χρονόπουλος: Η μάνα γνώριζε τους βιασμούς και εκβίαζε τον 53χρονο

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Πέμπτη ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος, ο οποίος διορίστηκε από το δικαστήριο και στην διάρκεια της απολογίας τους, εκπροσώπησε τον 53χρονο και τον 42χρονο που συνελήφθησαν για τον βιασμό και την εκπόρνευση της 12χρονης στον Κολωνό.

Όπως ανέφερε, ο 42χρονος, που ομολόγησε πως βίασε (σημ: ο ίδιος τις περιγράφει ως σεξουαλικές επαφές) την ανήλικη πολλές φορές, έναντι αμοιβής, πλέον έχει διορίσει δικό του δικηγόρο που χαράσσει την υπερασπιστική γραμμή του.

Σε ότι αφορά τον 53χρονο, τον οποίο θα εκπροσωπεί, όπως ανέφερε, μόνο εφόσον δεν αποδειχτεί πως ισχύουν όσα του αναφέρει και δεν ψεύδεται όταν του μιλά για την υπόθεση, ο συνήγορος είπε πως παραδέχθηκε πως βίαζε το κορίτσι (σημ: ο 53χρονος κάνει λόγο για «σεξουαλική σχέση» που είχε με την 12χρονη).

Μάλιστα, ο 53χρονος ισχυρίζεται, όπως ανέφερε ο δικηγόρος, ότι «η μητέρα του κοριτσιού γνώριζε πως είχε σεξουαλικές επαφές με την 12χρονη και τον εκβίαζε να της δίνει λεφτά για να μην αποκαλύψει όσα γίνονταν».

«Ρητά και κατηγορηματικά έχει πει πως δεν υπάρχει καμία σχέση και σεξουαλική επαφή με άλλο ανήλικο. Τώρα αν προκύψει κάτι στην πορεία…», απάντησε ο δικηγόρος σε ερωτήματα του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Αναστασοπούλου.

Σχετικά με τους δύο συλληφθέντες για την σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού, ο κ. Χρονόπουλος απάντησε ότι «και οι δύο έχουν δηλώσει ότι ο ένας δεν γνώριζε τον άλλον».

Αναφορικά με τους 213 υποψήφιους βιαστές της 12χρονης, ο δικηγόρος είπε πως «αυτό το νούμερο που ακούγεται είναι το σύνολο των αριθμών με τους οποίους είχε έρθει σε επαφές για πιθανές συνευρέσεις, δεν έχουν συνευρεθεί με το κορίτσι. Οι περισσότεροι από αυτούς όταν έβλεπαν την φωτογραφία της και μάθαιναν την ηλικία της “έφευγαν” (σημ: εννοεί από την επικοινωνία τους) και διέκοπταν κάθε επαφή».

Διευκρίνισε πως το προφίλ του κοριτσιού ήταν «σε μια εφαρμογή, ένα chat γνωριμιών που μπορεί να μπει ο καθένας. Ο 53χρονος λέει ότι δεν γνώριζε τίποτα για αυτήν την εφαρμογή».

«Το πιο σημαντικό είναι να βρεθούν όλοι όσοι είναι εμπλεκόμενοι με οποιονδήποτε τρόπο, διότι αν μείνουν εκεί έξω και μείνουν στο απυρόβλητο, θα το ξανακάνουν», τόνισε ο κ. Χρονόπουλος.

«Είναι δυνατόν να πουλήσει η μάνα το παιδί της για 20 ευρώ;», λέει η γιαγιά της ανήλικης

Η γιαγιά του 12χρονου κοριτσιού, που έπεσε θύμα βιασμού και εκδιδόταν από τον 53χρονο Ηλία Μίχο, μίλησε στον ΑΝΤ1 και ανέφερε πως η μητέρα της ανήλικης δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, να γνώριζε και μάλιστα να έπαιρνε και χρήματα από τον 53χρονο.

«Είναι δυνατόν να έκανε κάτι τέτοιο; Η μάνα, ήταν δυνατόν;», ανέφερε η γιαγιά, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη της μητέρας της ανήλικης, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική μαστροπεία.

Συγκεκριμένα η γιαγιά της 12χρονης δήλωσε:

«Βρήκανε λέει στο λογαριασμό της νύφης μου, ότι της τα έβαλε αυτός 20 ευρώ… Τι είναι αυτό ρε παιδιά; Τι είναι αυτό; Αυτό μου είπαν γιατί έχω άνθρωπο εκεί πέρα, τώρα τον παίρνω και δεν τον βρίσκω που είναι στη ΓΑΔΑ. Για 20 ευρώ τώρα τη συλλάβανε λέει, πούλαγε το παιδί της για 20 ευρώ; Τι είναι αυτά τα πράγματα.

Είναι δυνατόν η μάνα να έκανε κάτι τέτοιο;

Για 20 ευρώ να συλλάβουν τη γυναίκα, ότι ήτανε μπλεγμένη; Είναι δυνατόν να έκανε κάτι τέτοιο; Η μάνα ήταν δυνατόν; Για 20 ευρώ; Εδώ πήγε η άλλη (εννοεί τη σύζυγο του 53χρονου) να της δώσει δέκα χιλιάρικα και δεν τα δέχτηκε, δεν πουλιέται λέει το παιδί μου… Και θα το πούλαγε για 20 ευρώ; Είναι δυνατόν;

Πήγε η άλλη να της δώσει δέκα χιλιάρικα και λέει δεν πληρώνεται η τιμή και η ψυχολογία. Είμαστε όλη η οικογένεια σε άσχημη κατάσταση, δεν μπορούμε, δεν είμαι καλά σήμερα θα με πεθάνουν. Είναι δυνατόν να συλλάβουν τη μάνα; Τι θα τα κάνει τόσα παιδιά; Εγώ είμαι άρρωστη πώς να τα κρατήσω εδώ πέρα; Είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο για 20 ευρώ;».

Γρηγόρης Λέων: «Δεν υπάρχει συναίνεση με ένα παιδί 12 ετών»

Για την υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων. Όπως τόνισε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», πολλές φορές πιστεύουμε πως ένας άγνωστος θα μπορούσε να κακοποιήσει ένα παιδί, ωστόσο το συντριπτικό ποσοστό αυτών των περιστατικών δείχνουν ως κακοποιητή κάποιο γνωστό πρόσωπο της οικογένειας.

«Προφανώς η μητέρα έπρεπε να είχε αντιληφθεί την κακοποίηση της 12χρονης. Το παιδί αυτό, ειδικά την πρώτη φορά, τραυματίζεται ιδιαίτερα. Προφανώς η μητέρα θα πρέπει οργανικά να αντιληφθεί το παιδί, αλλά και ψυχολογικά. Το παιδί περνάει ένα σοκ που νομίζω ότι είναι εύκολο να διαγνώσει ένας ενήλικος άνθρωπος», δήλωσε.

Τέλος, ο κ. Λέων τόνισε πως δεν υφίσταται συναίνεση με ένα παιδί 12 ετών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ