Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

'Φύλλο και φτερό" οι τραπεζικοί λογαριασμοί της μητέρας της 12χρονης-Κλαίει και απειλεί να αυτοκτονήσει (upd)

Νεώτερη ενημέρωση

Η συνήγορος της οικογένειας περιέγραψε την κατάσταση της 37χρονης Χ.Β, μητέρας της 12χρονης. Όπως δήλωσε η κυρία Ταραχοπούλου, είπε ότι η μητέρα της 12χρονης κλαίει και φοβάται ότι θα της πάρουν τα παιδιά, ενώ λέει ότι θα αυτοκτονήσει. Σύμφωνα με τη μητέρα, η 12χρονη κόρη της πήρε την κάρτα της και τον τραπεζικό λογαριασμό της και βρέθηκαν δύο εμβάσματα 20-25 ευρώ. Κατά τον κ. Λύτρα, αυτό αποτελεί πράξη του 53χρονου, για να ενοχοποιήσει τη μητέρα της ανήλικης.

Η μητέρα της 12χρονης αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή αύριο, πιθανότατα στις 11:00, ενώ τα άλλα δύο παιδιά είναι στη γιαγιά τους.

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας έλαβε τη δικογραφία, στην οποία η μητέρα κατηγορείται για μαστροπεία, και, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει την υπεράσπισή της.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα της 12χρονης συνελήφθη νωρίτερα, και αντιμετωπίζει κατηγορία για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 χρόνων από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ' εξακολούθηση.

 

Προηγούμενη ενημέρωση

Η υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό μπαίνει στο «μικροσκόπιο» της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος .

Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή για κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο του 53χρονου κατηγορούμενου Ηλία Μίχου όσο και της μητέρας της ανήλικης.

 

Στο «μικροσκόπιο» της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος μπαίνει η υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή για κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο του 53χρονου κατηγορούμενου Ηλία Μίχου όσο και της μητέρας της ανήλικης.

Στόχος της έρευνας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι να διαπιστωθεί εάν διακινούνταν χρήματα από μαστροπεία.

Στην περίπτωση αυτή θα ασκηθεί νέα συμπληρωματική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ένα έμβασμα των 20 ευρώ, οι συνομιλίες που κατέγραψε από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη του μήνα ο κοριός της Αστυνομίας και ο τρόπος που διαχειρίστηκε την κατάσταση την τελευταίες εβδομάδες η μητέρα της 12χρονης ήταν αυτα που την «έκαψαν» και την οδήγησαν νωρίς το απόγευμα στη ΓΑΔΑ.

Οι αναλυτές της Ασφάλειας από την πρώτη στιγμή γνώριζαν ότι η μητέρα του κοριτσιού είχε ύποπτη συμπεριφορά. «Δεν ήταν» έλεγαν, «δυνατόν το παιδί να κυκλοφορεί με πανάκριβα κινητά, μέχρι αργά τα μεσάνυχτα, καινούργιο ποδήλατο και -το κυριότερο- να της ζητάει συνεχώς χρήματα». Δεν είναι φυσιολογικό, λένε, μία γυναίκα να ζητάει από ένα παιδί της ΣΤ’ Δημοτικού λεφτά.

Πλέον, οι κατηγορίες για τη μητέρα είναι βαριές, καθώς, όπως λένε οι πληροφορίες, διώκεται για κακουργηματική μαστροπεία. Τα εμβάσματα που δεχόταν στον λογαριασμό της είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ περισσότερα και, αν και η ίδια φέρεται να υποστηρίζει ότι προέρχονται από την εργασία που προσέφερε στο μίνι μάρκετ του 53χρονου Ηλία Μίχου, όλα δείχνουν ότι είναι χρήματα από την εκπόρνευση του παιδιού της.

Σήμερα στις 4:30 το απόγευμα, ένα συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας μετέβη στην οικία της μητέρας, την ώρα που βρισκόταν εκεί με κάποια από τα παιδιά της. Της ζήτησαν να τους ακολουθήσει στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μαζί με τρία από τα παιδιά της που, προφανώς λόγω ηλικίας, δεν μπορούσε να τα αφήσει μόνα στο σπίτι.

Αν και είχε εκδοθεί σε βάρος της ένταλμα σύλληψης, αυτό που της είπαν, είναι ότι πρέπει να μεταβεί στην Υποδιευθυνση Προστασίας Ανηλίκων, προκειμένου η μικρή να δώσει στους ειδικούς παιδοψυχολογους συμπληρωματική κατάθεση.

Ουσιαστικά, θα προσπαθήσουν να μάθουν από το παιδί αν αυτά που υποστηρίζει εκδιδόμενη γυναίκα με κατάθεση της στο «Ανηλίκων» για τον 53χρονο, ότι επισκεπτόταν οικο ανοχής μαζί με το κοριτσάκι, αν έχουν βάση, ενώ θα της δείξουν και φωτογραφίες, προκειμένου να προχωρήσει σε αναγνώριση.

 

Αρχικό κείμενο

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος της μητέρας της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης στον Κολωνό εκδόθηκε πριν από λίγο. Το ένταλμα εκτελέστηκε ήδη από την αστυνομία και η μητέρα της 12χρονης συνελήφθη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτουν ενδείξεις εμπλοκής της στην υπόθεση κακοποίησης του παιδιού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα δεν κατηγορείται μόνο για παραμέληση στην εποπτεία της κόρης της, αλλά για την ουσία της υπόθεσης κακοποίησής της και ειδικότερα για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας. 

Το ένταλμα εκτελέστηκε ενώ η μητέρα είχε μεταβεί στη ΓΑΔΑ προκειμένου να συνοδεύσει την κόρη της για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση. Αυτοκίνητο της αστυνομίας είχε παραλάβει το παιδί και τη μητέρα από το σπίτι τους και στη ΓΑΔΑ της γνωστοποίησαν το ένταλμα σε βάρος της και τη συνέλαβαν. 

Ομολόγησαν σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη οι δύο συλληφθέντες

Ολοκληρώθηκε η απολογία των δύο κατηγορουμένων για τη σεξουαλική βία και εκπόρνευση του 12χρονου παιδιού στον Κολωνό, και πλέον οι Ηλίας Μίχος (φωτ.) και Γιάννης Σοφιανίδης οδηγούνται στο γραφείο του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός κατηγορούμενος φέρεται να αποδέχθηκε ενώπιον της ανακρίτριας μόνο «ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη», ομολογώντας με αυτό τον τρόπο την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου, χωρίς να απαντήσει ωστόσο οτιδήποτε που αφορά τις άλλες βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται και αφορούν βιασμό, μαστροπεία, εμπορία ανθρώπων κ.ά.

Ο Σοφιανίδης φέρεται να ομολόγησε στη δικαστική λειτουργό ότι «είχε συνευρεθεί» με το παιδί περισσότερες από μία φορές έναντι αμοιβής. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι την αμοιβή την έδινε στο κοριτσάκι και όχι στον συγκατηγορούμενό του.

Προφυλακιστέοι ο 53χρονος και ο 42χρονος

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι για την υπόθεση των Σεπολίων και αναμένεται να μεταφερθούν στις φυλακές Τριπόλεως ή Γρεβενών.

Κατά τις απολογίες τους φέρονται να τήρησαν το δικαίωμα της σιωπής για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, αρνούμενοι τον βιασμό του παιδιού και υποστηρίζοντας ότι είχαν συναινετικές σεξουαλικές σχέσεις μαζί του.

Μάλιστα ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι πλήρωνε το κορίτσι όσες φορές συνευρέθηκε μαζί του, δίνοντας τα χρήματα στην ίδια και όχι στον 53χρονο συγκατηγορούμενό του.

Ομολόγησαν σεξουαλικές επαφές με την 12χρονη, αρνούνται τον βιασμό οι δύο κατηγορούμενοι

Ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκαν νωρίτερα οι δυο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

Οι απολογίες τους στην 33η ανακρίτρια ολοκληρώθηκαν και σύμφωνα με πληροφορίες κανείς από τους δυο κατηγορούμενους δεν αποδέχθηκαν την κατηγορία του βιασμού της ανήλικης. Ωστόσο, και οι δυο φέρονται να κατέθεσαν ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις με το παιδί!

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο 53χρονος παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη, ομολογώντας με αυτό τον τρόπο την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου. Οι ίδιες πληροφορίες όμως αναφέρουν πως τήρησε το δικαίωμα σιωπής που προβλέπει ο νόμος σε ό,τι αφορά στις άλλες βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται, όπως ο βιασμός, η εμπορία ανθρώπων και η μαστροπεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 42χρονος κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε συνευρεθεί με τη 12χρονη περισσότερες από μια φορές έναντι αμοιβής.

Μάλιστα, την αμοιβή υποστηρίζει πως έδινε στο κορίτσι και όχι στον συγκατηγορούμενο του.

Τέλος, σε δήλωση της η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης Ασπασία Ταραχοπούλου ανέφερε πως αύριο το παιδί θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση και εκτίμησε εκτίμησε ότι υπάρχουν κι αλλα παιδιά που έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης.

Βάσιμη χαρακτήρισε τη μαρτυρία της γυναίκας η οποία νωρίτερα είχε δημοσίως καταγγείλει ότι το παιδί εκδίδονταν από τον 53χρονο στον οίκο ανοχής της, η συνήγορος της 12χρονης

  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ