Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Allou Fun Park:«Φύγαμε με μεγάλη ταχύτητα – Δεν είμασταν όρθιοι» - Αποκαλύψεις για το ατύχημα (βίντεο)

Σύμφωνα με τις περιγραφές των νεαρών που επέβαιναν στη μοιραία διαδρομή η βάρκα, δεν φρενάρισε καθώς στο σημείο στο οποίο σταματά δεν υπήρχε επαρκές νερό με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης στα «ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» προχώρησε στο LIVE NEWS, σε μία αποκάλυψη για το ατύχημα στο λούνα παρκ.

Δείτε το βίντεο από το Mega

 

Οι αρχικές αναφορές για «πρόβλημα στην αντλία»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη στο λούνα παρκ οι αστυνομικοί που μετέβησαν αρχικά στην κλήση που έγινε το βράδυ του ατυχήματος, ανέφεραν ότι ο εκπρόσωπος του λούνα παρκ τους ενημέρωσε από την αρχή ότι υπάρχει πρόβλημα τόσο με την στάθμη του νερού αλλά και την αντλία του νερού.

Άρα είναι προφανές ότι οι αστυνομικοί δεν υπήρχε περίπτωση να γνωρίζουν τέτοιες λεπτομέρειες από την αρχή, εκτιμά ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, καθώς και η ταχύτητα με την οποία έδωσε ο υπάλληλος αυτήν την πληροφορία έκανε την αστυνομία να πιστεύει ότι μπορεί να είχε υπάρξει κι άλλη βλάβη, ίσως παλιότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για το σημείο του ατυχήματος, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε ότι στο συγκεκριμένο μέρος το νερό αρχίζει να αναβλύζει -λειτουργώντας σαν φρένο-  και η αντλία όπου εκεί που το παρέχει το νερό, μάλλον είχε κάποια μηχανική βλάβη ή κάποια διακοπή ρεύματος.

Αντιθέτως στο άλλο παρόμοιο σημείο της διαδρομή του βαγονέτου η αντλία φαίνεται να δούλευε κανονικά και για αυτό ακριβώς δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα σε αυτό το σημείο της διαδρομή.

Εισαγγελική παρέμβαση για το ατύχημα

Η βάρκα αντί να επιβραδύνει όπως φαίνεται σε διαφημιστικό βίντεο του παιχνιδιού που έχει ανέβει στο διαδίκτυο, μπήκε με μεγαλύτερη ταχύτητα και τα 4 παιδιά εκτοξεύτηκαν από τη βάρκα τους στον περιβάλλοντα χώρο.

Με τις πρώτες εικόνες από το σημείο του ατυχήματος να σοκάρουν τους αυτόπτες μάρτυρες, την είδηση να παίρνει πολύ γρήγορα διαστάσεις και την αγωνία για την υγεία των τραυματισμένων νεαρών να συνεχίζεται για ακόμα μια μέρα.

Οι αποκαλυπτικές μαρτυρίες στο Live News, οι αναλύσεις εμπειρογνωμόνων για το πώς ακριβώς έγινε το σοβαρότατο ατύχημα, μαζί με τις απαντήσεις της διοίκησης του λούνα παρκ και τις τελευταίες εξελίξεις από την έρευνα, κρατούν το θέμα για δεύτερη μέρα στην κορυφή της επικαιρότητας.

Δείτε το βίντεο από το Mega

Έχουν περάσει λίγα δευτερόλεπτα από το ατύχημα και άτομα που βρίσκονταν στο λούνα παρκ έχουν σπεύσει στο σημείο.

Ανάμεσα στους 4 τραυματίες και o νεαρός Στέλιος που παραμένει σε νοσοκομείο. Έχει τραυματιστεί πιο ελαφρά από τους υπόλοιπους και όπως όλα δείχνουν αύριο θα πάρει εξιτήριο είναι ο μόνος που είναι σε θέση να μιλήσει κ όπως λέει ο πατέρας του, στο Live News επιμένει ότι κανένα από τα παιδιά δεν σηκώθηκε και κανένα δεν έκανε λάθος κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Με το drone του Live News καταγράφουμε το μεσημέρι εικόνες από το επίμαχο παιχνίδι που παραμένει σφραγισμένο. Βλέπουμε την κατηφόρα από την οποία ξεκίνησαν όλα και στη συνέχεια την ευθεία αλλά και τη στροφή που έφυγαν τα παιδιά από το βαγονέτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως λέει ο νεαρός τραυματίας, όλα έγιναν από τη μια στιγμή στην άλλη χωρίς κανένα από τα παιδιά να προλάβει να κάνει το παραμικρό.

Του έγιναν 12 ράμματα στο κεφάλι και χθες επέστρεψε στο νοσοκομείο με τον πατέρα του, όταν αισθάνθηκε έντονη ζαλάδα.

To μυαλό του νεαρού βρίσκεται στους φίλους του, που έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Η νεαρή Αγγελική παραμένει διασωληνωμένη στην εντατική με σπασμένα πλευρά και θλάσεις στον πνεύμονα.

Οι γιατροί μάλιστα της χορήγησαν κ μία φιάλη αίματος για την πληγή στο πνεύμονα και περιμένουν τον οργανισμό της, να ανταποκριθεί.

Σοβαρά τραυματισμένη και η άτυχη Γεωργία. Παραμένει στη νευροχειρουργική κλινική με θλάση στον αγκώνα και διάσειση.

Κατά διαστήματα παρουσιάζει απώλεια συνείδησης με τους γιατρούς να εκτιμούν ότι αυτό, οφείλεται στο μετατραυματικό της σοκ.

Όπως λένε στο Live News άτομα από το περιβάλλον της, η κοπέλα ρωτάει κατά διαστήματα για το που βρίσκεται η μητέρα της, τη στιγμή που εκείνη είναι μαζί της, στο νοσοκομείο.

Ο 24χρονος Βαλάντης, ο 4ος τραυματίας που υπέστη κάκωση στη σπλήνα πηγαίνει πολύ καλύτερα και είναι πιθανό να πάρει και εκείνος εξιτήριο αύριο. Και ενώ τα βλέμματα βρίσκονται συνεχώς στα 4 τραυματισμένα παιδιά, οι έρευνες για το ατύχημα συνεχίζονται.

Με μια σειρά από δεδομένα αλλά και μια σειρά από αναπάντητους γρίφους, που κρύβουν όπως φαίνεται την ουσία. Με τη βοήθεια ειδικών το Live News δείχνει τι πρέπει να συμβεί στο επίμαχο παιχνίδι για να μην υπάρξει κίνδυνος και τι τελικά έγινε, το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Μετά από αυτή την κατηφόρα το βαγονέτο φρενάρει στο νερό και εδώ πρέπει να έχει 40 χλμ την ώρα. Στα 26 μέτρα της ευθείας που ακολουθεί η βάρκα επιβραδύνει συνεχώς και στην επίμαχη στροφή, πρέπει κανονικά να μπει με ταχύτητα 7 χλμ την ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όμοια όπως μας εξηγούν με την ταχύτητα του ανθρώπινου βαδίσματος. Πριν από δύο 24ωρα αυτές οι ταχύτητες δεν ήταν οι προβλεπόμενες. Το βαγονέτο όπως δείχνουν οι πρώτες αναλύσεις είχε μεν σε αυτό το σημείο 40 χλμ την ώρα, αλλά στην ευθεία των 26 μέτρων δεν επιβράδυνε όσο θα έπρεπε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπει στη στροφή με 35 χιλιόμετρα την ώρα και όχι με τα 7 που θα έπρεπε κανονικά.

Η βάρκα τρενάκι μπήκε με 28 χιλιόμετρα μεγαλύτερη ταχύτητα στη στροφή που έκανε τη ζημιά.

Με τα 4 παιδιά να εκτοξεύονται και να καταλήγουν τραυματισμένα σε αυτό το σημείο. Εκεί που πολύ γρήγορα άρχισαν να μαζεύονται τεχνικοί του λούνα παρκ αλλά και πλήθος κόσμου που υπήρχε μέσα στο Allou Fun Park.

H εταιρεία επιμένει από την πρώτη στιγμή πως δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα στο παιχνίδι. Λένε πως η ποσότητα του νερού ήταν σωστή, αυτή που έπρεπε για να φρενάρει το βαγονέτο και πως το ατύχημα είναι μια μεγάλη έκπληξη και για τους ίδιους.

Η υπεύθυνη του λούνα παρκ στο live news αναφέρει: «Δεν υπήρξε ουδέποτε εκτροχιασμός βαγονιού, ούτε η στάθμη του νερού ήταν ανεπαρκής που να προκαλέσει έτσι μία δυσλειτουργία στο παιχνίδι, λόγος πιθανός που μπορεί να προκαλέσει την πτώση των επιβαινόντων ενός βαγονιού είναι η μη σωστή και ασφαλής στάση σώματος των καθήμενων».

Αν όντως η ποσότητα του νερού δεν ήταν η προβλεπόμενη, δίνεται απάντηση σε ένα από τα πιο καθοριστικά ερωτήματα στο γιατί δηλαδή η βάρκα τρενάκι δεν επιβράδυνε σωστά και στο πώς μπήκε με μεγαλύτερη ταχύτητα στη στροφή. Ο νεαρός τραυματίας επιμένει ότι κανένα από τα παιδιά δεν σηκώθηκε κατά τη διάρκεια
της διαδρομής.

Χθες είχε αναφέρει ότι άνθρωποι από του λούνα παρκ, είχαν προσπαθήσει να τους ρίξουν ευθύνες, λίγα μόνο λεπτά μετά το ατύχημα. Απαντήσεις θα μπορούσαν να είχαν δώσει ήδη οι κάμερες ασφαλείας, αλλά όπως είπε χθες στο Live News η υπεύθυνη, αυτές δεν έχουν καταγράψει το ατύχημα.

Ο εισαγγελέας έχει ήδη διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθούν τα αίτια του σοβαρότατου ατυχήματος καθώς και οι έρευνες συνεχίζονται και το μυαλό όλων βρίσκεται στα τραυματισμένα παιδιά που δίνουν μάχη για να αφήσουν πίσω το ατύχημα και να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανατρεπτική μαρτυρία από τον 25χρονο τραυματία του λούνα παρκ

Ο 25χρονος έχει 15 ράμματα στο κεφάλι του, ενώ και οι τέσσερις τραυματίες θα παραμείνουν για ακόμα ένα 24ωρο στο νοσοκομείο.

Οι φωτογραφίες των τραυμάτων του σοκάρουν.

 

Ο 25χρονος μίλησε αποκλειστικά στο Live News και υπογράμμισε πως κανένας από την παρέα του δεν ήταν όρθιος, όπως έχει ακουστεί τις τελευταίες ημέρες.

«Ζαλίζομαι ακόμη και έχω 15 ράμματα στο κεφάλι. Έχει ακουστεί ότι ήμασταν όρθιοι μέσα στο παιχνίδι. Φυσικά και δεν ήμασταν όρθιοι. Όλοι ήμασταν κανονικά καθισμένοι στις θέσεις μας. Είχαμε πάει στο λούνα παρκ για να περάσουμε καλά. Δεν είμαστε 12 ετών για να σηκωνόμαστε όρθιοι, ενώ δεν επιτρέπεται. Στη μεγάλη κατηοφόρα και πριν από την στροφή, εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει νερό για να κόψει το βαγόνι ταχύτητα, δεν υπήρχε νερό, γι’ αυτό και φύγαμε με μεγάλη ταχύτητα και εκσφενδονιστήκαμε και οι τέσσερις. Έπρεπε να υπάρχει στο σημείο ένα σύστημα φρένου, μία τροχαλία ή το νερό…», είπε και συνέχισε:

Δείτε το βίντεο από το Mega

 

Δεν ξέρω ποιο είναι αυτό, αλλά όποιο και να ήταν, δεν λειτούργησε. όλοι μας φύγαμε με μεγάλη ταχύτητα. Η κοπέλα μου είναι το κορίτσι που νοσηλεύεται στην εντατική. Στο παιχνίδι καθόμασταν δίπλα δίπλα. Τις πρώτες στιγμές μετά το ατύχημα ήμασταν όλοι πεσμένοι και χωρίς τις αισθήσεις μας. Μας μετακίνησαν και μας πήγαν σε ένα άλλο χώρο του λούνα παρκ. Δεν ξέρω εάν έπρεπε να μας μετακινήσουν ή να περιμένουν το ΕΚΑΒ. Όταν βρισκόμασταν στα επείγοντα μας επισκέφτηκε εκπρόσωπος της επιχείρησης».

Ο 25χρονος δήλωσε ότι και οι τέσσερις τραυματίες θα κινηθούν νομικά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...