Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Allou Fun Park: Στο μικροσκόπιο η αντλία νερού - Ψάχνουν γιατί «κόλλησε»

Στην αντλία παροχής νερού θα επικεντρωθεί η έρευνα για το ατύχημα με τέσσερις τραυματίες που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Allou Fun Park στου Ρέντη.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το τρενάκι-βάρκα θα έπρεπε να πέσει μέσα στο νερό, ωστόσο, φαίνεται -από την πρώτη εικόνα- να κόλλησε η αντλία παροχής νερού, με αποτέλεσμα να μη διοχετεύει την απαραίτητη ποσότητα νερού, να πέσει η στάθμη, το τρενάκι να βρει αντίσταση κατά την κάθοδό του και οι επιβαίνοντες να εκσφενδονιστούν πάνω σε φυτά και θάμνους.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και του πραγματογνώμονα, που θα διοριστεί για να εξακριβώσει τα αίτια του ατυχήματος, θα επικεντρωθεί στην αντλία για να διαπιστωθεί εάν σταμάτησε η παροχή νερού και για ποιο λόγο συνέβη αυτό.

Οι τραυματίες είναι μία 21χρονη, μία 22χρονη, ένας 24χρονος και ένας 25χρονος. Πιο σοβαρά τραυματίστηκε ένας από τους δύο νεαρούς, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- έσπασε τρία πλευρά. Ο δεύτερος νεαρός τραυματίστηκε στο κεφάλι, η μία κοπέλα στο θώρακα και η άλλη κοπέλα υπέστη διάσειση.

Ο υπεύθυνος του πάρκου συνελήφθη για πρόκληση απλών σωματικών βλαβών και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Συγκλονισμένοι είναι οι συγγενείς της 22χρονης που τραυματίστηκε το βράδυ της Τρίτης σε ατύχημα λούνα παρκ στο Ρέντη. Η 22χρονη νοσηλεύεται από χθες στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας στη νευροχειρουργική κλινική με διάσειση και θλάση στον αγκώνα.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν η ίδια μαζί με μια παρέα τριών ατόμων μπήκαν σε βαγόνι παιχνιδιού. Ωστόσο, για άγνωστο λόγο κατά τη διάρκεια της διαδρομής, το βαγόνι δεν έκοψε ταχύτητα με αποτέλεσμα οι νεαροί να εκσφενδονιστούν σε θάμνους του λούνα παρκ στου Ρέντη.

To ατύχημα που σημειώθηκε στο Allou Fun Park, με τέσσερις ανθρώπους να τραυματίζονται και να μεταφέρονται στο νοσοκομείο, κέντρισε την προσοχή των ξένων μέσων ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «The Sun» αναφέρθηκε αναλυτικά στο περιστατικό στο λούνα παρκ αλλά και στους τραυματίες.

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει «τραγικό» το ατύχημα που συνέβη στο λούνα παρκ και στο τρενάκι του «La Isla», ενώ το άρθρο έχει τίτλο «Το θεματικό πάρκο του τρόμου» και εξηγεί πως πρόκειται για κλασικό σημείο επίσκεψης από βρετανούς τουρίστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφέρεται στους σοβαρά τραυματισμένους, εξηγώντας πως μία 21χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας με σπασμένα πλευρά και θλάσεις στον πνεύμονα και ένας 24χρονος βρίσκεται στη χειρουργική κλινική, του ίδιου νοσοκομείου με σοβαρή κάκωση στον σπλήνα.

Όσον αφορά τους πιο ήπια τραυματισμένους, δηλαδή την 22χρονη που υπέστη διάσειση και τον άνδρα που φέρει ελαφρά τραύματα και πήρε εξιτήριο, η «Sun» εξηγεί πως ο άνδρας είπε στον ΑΝΤ1, ότι οι υπεύθυνοι του θεματικού πάρκου κατηγόρησαν τους τέσσερις επισκέπτες για το ατύχημα υποστηρίζοντας ότι ήταν «όρθιοι».

Αναφέρεται επίσης στην έρευνα που έχει ξεκινήσει από την αστυνομία για το περιστατικό και στις συλλήψεις που έγιναν.

Η εφημερίδα, τέλος, υπενθυμίζει στο κοινό της, πως η δημοφιλής βόλτα θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες στο θεματικό πάρκο, με κάθε βαγόνι του τρένου να μεταφέρει έως και τέσσερα άτομα και να φτάνει σε ύψος, σχεδόν 50 πόδια, πριν πέσει κατακόρυφα στο νερό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια 21χρονη που βρισκόταν στην ίδια παρέα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, ένας 24χρονος βρίσκεται στη χειρουργική κλινική του ίδιου νοσοκομείου με σοβαρή κάκωση στον σπλήνα. Ο τέταρτος της παρέας πήρε εξιτήριο με 12 ράμματα στο κεφάλι, καθώς είχε τραυματιστεί ελαφρά

Μιλώντας στο newsit.gr ο αδερφός της 22χρονης που νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική είπε πως «ήταν σοκαριστικό αυτό που έγινε» και σημείωσε ότι η αδερφή του «έχει πάθει διάσειση, έχει κάνει εισαγωγή και είναι ακόμα μέσα. Έχει ένα μετατραυματικό σοκ. Δεν έχει πει κάτι για το χθεσινό ατύχημα, δεν ξέρουμε τίποτα από την πλευρά της».

Σήμερα το πρωί, η εταιρεία Allou! Fun Park έστειλε επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν, διευκρινίζοντας πως ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός, ενώ η στάθμη του νερού δεν είχε μειωθεί.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ερευνάται πως οι τέσσερις νεαροί βρέθηκαν σε θάμνο δίπλα από το τρενάκι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ