Μίνα Γκάγκα
Κοινωνία

Γκάγκα: Δεν κλείνει το Καραμανδάνειο - Μετακινούνται αναισθησιολόγοι

Μετά απο ερώτηση του protothema.gr η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, δήλωσε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί άμεσα με την προσωρινή εθελοντική  μετακίνηση αναισθησιολόγων από την Αθήνα.  Για την μακροπρόθεση αντιμετώπιση του πρβλήματος η κυρία Γκάγκα τονίζει ότι  έχουν ήδη προκηρυχθεί οι δύο θέσεις αναισθησιολόγων που ζήτησε το νοσοκομείο.

Όσον αφορά τα αίτια της δυσλειτουργίας που παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο η αναπληρώτια υπουργός Υγείας εξηγει ότι «στην παρούσα συγκυρία, οι τέσσερις αναισθησιολόγοι που υπηρετούν στο νοσοκομείο έχουν ζητήσει αναρρωτική άδεια». Ολόκληρη η δήλωση  έχει ως εξης: «Έχουν ξεκινήσει ήδη οιδιαδικασίες για εθελοντική προσωρινή μετακίνηση αναισθησιολόγων από τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, ώστε το νοσοκομείο να καλυφθεί και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η φροντίδα των μικρών ασθενών. Είναι δε σε διαδικασία προκήρυξης οι δύο θέσεις αναισθησιολόγων που ζητήθηκαν από το νοσοκομείο . Στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, τα χειρουργικά περιστατικά θα μπορούν να αντιμετωπίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο».

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επαναλαμβάνει ότι δε τίθεται θέμα διακοπής λειτουργίας του Καραμανδάνειου. Κανένα νοσοκομείο δεν κλείνει. Αντίθετα, αναβαθμίζονται».
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...