Κοινωνία

Περιστέρι: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε βενζινάδικο

Η αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας, ύστερα από πληροφορία ότι στο συγκεκριμένο βενζινάδικο επί της λεωφόρου Αθηνών γινόταν λαθρεμπόριο καυσίμων.

Από την επιτόπια έρευνα προέκυψε ότι υπήρχαν δύο κρυφές υπόγειες δεξαμενές με λαθραία καύσιμα, καθώς και ειδικό μηχανισμό παραβίασης του συστήματος εισροών και εκροών, με σκοπό την εξαγωγή των καυσίμων από αυτές και την πώλησή τους σε ανυποψίαστους οδηγούς.

Παράλληλα, στο χώρο του βενζινάδικου βρέθηκε ειδικό τηλεχειριστήριο, μέσω του οποίου επιτυγχάνονταν η εναλλαγή μεταξύ των νόμιμων και παράνομων δεξαμενών που τροφοδοτούσαν τις αντλίες του πρατηρίου καθώς και υπολογιστής, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος και παρακολουθούσε τη διακίνηση καυσίμων από τις δύο παράνομες κρυφές υπόγειες δεξαμενές.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα για τις, κατά περίπτωση, παραβάσεις των νομοθεσιών του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, Οργάνωσης της Αγοράς Πετρελαιοειδών και Ανταγωνισμού, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου καθώς και ιδιοκτήτρια βυτιοφόρου οχήματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ