Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πάτρα – Τρία νεκρά παιδιά: Τι λέει τώρα η αδερφή της μητέρας στην Αγγελική Νικολούλη για την Ίριδα

Το βρέφος πέθανε μυστηριωδώς στην Πάτρα, μέσα στην κούνια που κοιμόταν. Εκείνη τη νύχτα, μαζί με την 33χρονη μητέρα βρισκόταν και η αδερφή της. Η θεία των παιδιών που σε κατάθεσή της, στην αστυνομία είχε περιγράψει από την πρώτη στιγμή τα δραματικά γεγονότα. Σήμερα στέκεται στο πλευρό των γονιών της και προσπαθεί να τους στηρίξει.

Η αδελφή της μητέρας από την Πάτρα μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη για τα όσα συνέβησαν εκείνο το μοιραίο βράδυ, αλλά και αυτά που ακολούθησαν. «Συνήθως όταν ξύπναγε το μωρό, η Ρούλα το τάιζε αμέσως. Εκείνη τη νύχτα όμως της έβαλε την πιπίλα, σταμάτησε το κλάμα και ξανακοιμηθήκαμε. Γι’ αυτό και στις 11:30 το πρωί, της ετοίμαζε την κρέμα αντί για γάλα, γιατί είχε περάσει η ώρα. Η Τζωρτζίνα ξύπνησε από τις φωνές της μητέρας της. Δεν έχουμε εικόνα για την ώρα που πέθανε η μπέμπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ίδια έδωσε απαντήσεις και για το πανάκι με το αίμα που βρέθηκε στην κούνια του μωρού. «Ήρθαμε στο σπίτι και πήγαμε κατευθείαν στην κούνια γιατί ήθελε η Ρούλα να μπει στο δωμάτιο του παιδιού. Είδαν το πανάκι του μωρού και μου το έδωσαν για να το παραδώσω στην αστυνομία. Εκείνοι με τη σειρά τους θα το έδιναν στην ιατροδικαστή. Με πήραν τηλέφωνο από την αστυνομία το ίδιο απόγευμα και μας είπαν να μην πειράξουμε το δωμάτιο γιατί θα ερχόταν την επόμενη μέρα κλιμάκιο από το εγκληματολογικό. Φωτογράφισαν και φύγανε. Η Τζωρτζίνα εκείνη την ώρα δεν ήταν εκεί, την είχαμε δώσει σε μία οικογενειακή φίλη για λίγο να παίξει», είπε στη δημοσιογράφο η θεία των τριών άτυχων κοριτσιών.

Υπενθυμίζεται πως σε παλιότερη συνέντευξή της, η θεία είχε τονίσει πως το αγγελούδι ξύπνησε και στις 07.30 το πρωί, κάτι που στην κατάθεσή της, δεν είχε αναφέρει. Όπως έχει καταθέσει στις 11.30 εντόπισε την Ίριδα νεκρή, στις 11.37 κάλεσε το ΕΚΑΒ και 5 λεπτά μετά έφτασε στο σπίτι ασθενοφόρο. Την πρώτη φορά που είχε αποφασίσει να μιλήσει, είχε πει πως η Ίριδα βρέθηκε νεκρή στην κούνια της, στις 10.30 εκείνο το μαύρο πρωινό. Μια μέρα μετά ανασκεύασε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα δύο κομβικά σημεία των ερευνών για το θάνατο των τριών παιδιών

Εν τω μεταξύ καθοριστικές για την πολύκροτη υπόθεση θανάτων των τριών μικρών κοριτσιών στην Πάτρα, αναμένεται να είναι οι έρευνες των έμπειρων αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φαίνεται να κινούνται σε δύο κατευθύνσεις για την εδραίωση των στοιχείων.

Αρχικά στα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστοπαθολογικών εξετάσεων που γίνονται από τα δείγματα που ελήφθησαν από την 9χρονη Τζωρτζίνα, που πέθανε τελευταία. Θα χρειαστεί χρόνος και επίμονη ανάλυση για να δοθεί πληρέστερη εικόνα. Το κάθε εύρημα από τις πρώτες απαντήσεις που έχουν προκύψει για τα φάρμακα που έχουν βρεθεί στο αίμα της μικρής, τίθενται σε αντιπαραβολή με την κλινική εικόνα που είχε, τα φάρμακα που είχε λάβει ή όχι αλλά και τις ποσότητες αυτών.

Η ανάλυση συνεχίζεται και μάλιστα κάτω από ένα ευρύ πρίσμα για τον εντοπισμό τυχόν βαρέων μετάλλων και άλλων τοξικών ουσιών και βάσεων που χρησιμοποιούνται σε δηλητήρια. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα πρώτα, υπάρχουν ουσίες όπως το κάλιο που προϋπάρχουν στον οργανισμό. Σε εξωγενή πρόσθετη χορήγησή τους, δύναται να προκληθούν σοβαρές νευρολογικές και καρδιακές παρενέργειες, ακόμη και θάνατος. Η άλλη κατεύθυνση που φαίνεται να εστιάζουν οι Αρχές είναι οι καταθέσεις που λαμβάνουν από όλους τους εμπλεκόμενους επιστήμονες, γιατρούς, ιατροδικαστές και νοσηλευτικό προσωπικό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι απίθανο να πεθάνει μωρό από φλεβόκομβο…»

Ο Δημοσθένης Αβραμίδης, καρδιολόγος – παιδοκαρδιολόγος, υπεύθυνος στο νοσοκομείο «Μητέρα», μιλώντας σε δημοσιογράφο του «Τούνελ», ανέφερε πως η αγενεσία φλεβόκομβου σαν μεμονωμένη πάθηση, σπάνια μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση δυσλειτουργίας του φλεβοκόμβου. Για να επέλθει αιφνίδιος θάνατος, θα πρέπει να υπάρχει κι άλλο νόσημα στην καρδιά που θα επιβαρύνει την κατάσταση.

Η αγενεσία φλεβοκόμβου εντοπίζεται εύκολα με μία απλή καρδιολογική εξέταση του νεογέννητου από παιδίατρο ή καρδιολόγο κάτι που κάνει την πάθηση αντιμετωπίσιμη.

Ένας ακόμα λόγος που αυτή η πολύ σπάνια νόσος δεν μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο είναι το γεγονός ότι η καρδιά έχει την δυνατότητα να αντλεί το ηλεκτρικό ερέθισμα που απαιτείται για να λειτουργήσει, από άλλες πηγές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ