Κοινωνία

Μύκονος-Θάνατος 10χρονου σε θαλάσσιο σπορ: Ποινή φυλάκισης στον χειριστή του σκάφους και στους υπεύθυνους της επιχείρησης

Ένοχους έκρινε το πενταμελές εφετείο Αιγαίου τον ιδιοκτήτη της επιχειρησης , την κορη του κατ ανάθεση εκπρόσωπο της επιχειρησης και τον χειριστή του σκαφους για το κακουργημα της θανατηφόρου έκθεσης , που ειχε ως αποτελεσμα να χασει την ζωή του ο 10 χρονος Μιχαηλ Πασχαλάκης στις 11/8/14 στο Καλο Λιβάδι Μυκονου, παίζοντας θαλάσσια σπορ. 

Οι ποινές,που τους επιβλήθηκαν ηταν για τον ιδιοκτήτη 5 χρονια καθειρξη , για την κορη του κατ ανάθεση εκπρόσωπο 3 χρονια φυλάκιση και για τον χειριστη του σκαφους 4 χρονια φυλάκισης. Συμφωνα με τους νεους Ποινικούς Κώδικες , που ψηφίστηκαν επι ΣΥΡΙΖΑ, ο ιδιοκτητης της επιχειρησης , θα εκτίσει την στερητική της ελευθερίας ποινη του κατ οίκον , επειδη εχει συμπληρώσει το 70ο ετος της ηλικιας του , στους λοιπούς χορηγήθηκε αναστολη της ποινης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Πασχαλάκη , Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: Η απόφαση του Εφετείου Αιγαίου είναι σταθμός για τα ποινικά χρονικά της χώρας, γιατί πλέον όσοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θαλάσσιων σπορ δεν εφαρμόζουν τις διατάξεις για ασφαλή εκτέλεση αυτών των δραστηριοτήτων και αιτιωδως για το λόγο αυτο προκαλείται θανατος , θα τιμωρούνται για κακουργηματική εκθεση και οχι για πλημμεληματική ανθρωποκτονια απο αμέλεια .

Ο Παναγιώτης Πασχαλακης, πατερας του αδικοχαμένου Μιχαηλ και ιδρυτής του Safe Water Sports δηλωσε : «Η σημερινή απόφαση ειναι μια δικαίωση του 7χρονου αγώνας μας για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αλλά και μια σαφής προειδοποίηση για όλους όσους καταπατούν συστηματικά τα μετρα ασφαλείας , ότι τα εγκλήματα πλέον θα τιμωρούνται .»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...