Κοινωνία

Οπαδική βία: Έκκληση ανθρώπων του ποδοσφαίρου για νηφαλιότητα

Η οπαδική βία είναι πλέον παντού, αυτό προδίδουν οι αναρίθμητες μαρτυρίες ανήλικων θυμάτων που καταγγέλλουν την αδίστακτη δράση των χούλιγκαν που σπέρνουν τον τρόμο στους δρόμους. Οι άνθρωποι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αλλά και σύνδεσμοι φιλάθλων καλούν σε νηφαλιότητα.

Ανήλικος περιγράφει στην ΕΡΤ ότι είδε μπροστά του χούλιγκαν, έτοιμους να του επιτεθούν σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας: «Κατεβαίνουν διάφορα αμάξια, όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη, εγώ προσωπικά έχω τρέξει. Ήμουνα στο κέντρο και σταματά ένας και λέει βαζέλες – βαζέλες και του κάνω ‘τι θες ρε;’ και κατέβηκε κάτω και έτρεξα», σύμφωνα με το ertnews.gr

Οι δράστες ήταν μεγαλύτεροι σε ηλικία από εκείνον. Πίστεψε ότι έχουν πάνω τους μαχαίρια και διέφυγε πριν να είναι αργά. Οι «περιπολίες» χούλιγκαν που επιβαίνουν σε αυτοκίνητα φαίνεται ότι δεν είναι κάτι πρωτοφανές.

Όπως αναφέρει για το θέμα αυτό, ανήλικος: «Σε ρωτάνε τι ομάδα είσαι και εάν τους πεις αντίπαλη ομάδα βγάζουν μαχαίρια και λοστούς. Σε ρωτάνε από πού είσαι και αν είσαι οπαδός; μπορείς να πεις δεν ασχολούμαι με τις ομάδες, αλλά επειδή το λένε όλοι αυτό δεν σε πιστεύουν, αν θες να τσακωθείς θα τσακωθείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες οι χούλιγκαν δρουν αιφνιδιαστικά. Κατεβαίνουν από αυτοκίνητα και απειλούν με μαχαίρια ακόμα και ανήλικους.

Σοκ δεν προκαλούν όμως μόνο οι περιπολίες των χούλιγκαν αλλά και τα ραντεβού βίας που στήνονται από νεαρούς φορτωμένους με πολεμοφόδια.

«Κανονίζουμε δέκα με δέκα και τις παίζουμε, αυτό, το ραντεβού κανονίζεται μέσω Instagram. Όλοι συνενοούνται με το ίντερνετ, όλοι αυτοί συμμετέχουν σε ομάδες και οργανώνουν για καιρό τι θα κάνουνε», αναφέρει ανήλικος στη μαρτυρία του.

Η έξαρση της «τυφλής» οπαδικής βίας έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στους κόλπους του επαγγελματικού αθλητισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Και στο παρελθόν έχουμε δει ανάλογα περιστατικά να συμβαίνουν στη χώρα μας αλλά όπως βλέπουμε επαναλαμβάνονται και αυτό μόνο πίσω μας πηγαίνει», δηλώνει ο ποδοσφαιριστής Χρήστος Αραβίδης.

«Δεν πρέπει να προετοιμάζουμε τα παιδιά μας να ζήσουν σε έναν σκληρό και άκαρδο κόσμο αλλά θα πρέπει να διδάξουμε τα παιδιά μας να κάνουν τον κόσμο λιγότερο άγριο», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Γιώργος Μπαντής.

Σε ανακοινώσεις τους οι σύνδεσμοι του Άρη και της ΑΕΚ καλούν τους οπαδούς να μην απαντήσουν εκδικητικά και να βρουν από κοινού λύση, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά νεκρός, θύμα οπαδικής βίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ