Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Δολοφονία 19χρονου: Τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή η πρώτη ποινή του 23χρονου για τα ευρήματα (upd)

Νεώτερη ενημέρωση: 

Τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή η πρώτη ποινή για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε αστυνομική έφοδος μετά το φονικό, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 23χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 19χρονου στη Χαριλάου, ο οποίος δικάστηκε, σήμερα, με την αυτόφωρη διαδικασία για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε αστυνομική έφοδος μετά το φονικό.

Αρχικό κείμενο: 

Πολύ κοντά στους συνεργούς του 23χρονου που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 19χρονο Άλκη Καμπάνο στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι αξιωματικοί Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, έχουν ήδη ταυτοποιήσει τους δράστες της δολοφονίας οι οποίοι ενεπλάκησαν στην επίθεση με τον 23χρονο δράστη και στη συνέχεια διέφυγαν όλοι μαζί.

Παράλληλα, η εισαγγελία άσκησε βαρύ κατηγορητήριο κατά του 23χρονου συλληφθέντα για τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης, οι οποίοι ήταν μαζί με τον Circau στο αυτοκίνητο.

Με χειροπέδες στα χέρια, σκούφο, μάσκα για τον κορονοϊό και το κεφάλι σκυμένο, έφτασε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τις 09.30, ο 23χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Ο κατηγορούμενος για το στυγερό έγκλημα, κράτησε το στόμα του κλειστό, με τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο να τον αποδοκιμάζουν.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, συμπλοκή με επακόλουθο τον θάνατο, όπως επίσης για παραβάσεις των Νόμων περί Όπλων και Αθλητισμού.

Ο ίδιος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε “πρωταγωνιστήσει” και τον Μάρτιο του 2019 σε επεισόδιο οπαδικής βίας, κοντά στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία του 19χρονου. Είχε σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης και η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, όπου εκκρεμεί μέχρι στιγμής. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τους υπόλοιπους δράστες της προχθεσινής επίθεσης.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 23χρονος δεν έχει ομολογήσει τη δολοφονία του Άλκη. Τηρεί σκληρή στάση και κρατάει το στόμα του κλειστό. Η αστυνομία όμως κάνει λόγο για αδιάσειστα στοιχεία που δείχνουν την ενοχή του. Το βάρος πέφτει στον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του. Εκείνων που ήταν μαζί του στη δολοφονική επιδρομή και επιτέθηκαν με μαχαίρια στους τρεις φίλους που δεν γνώριζαν προσωπικά. Το βίντεο ντοκουμέντο με τις στιγμές του εγκλήματος, δείχνει ένα μέρος από τα όσα έγιναν…

Δείτε το βίντεο από το newsit

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετά στοιχεία για την φυσική παρουσία τουλάχιστον ακόμη ενός νεαρού, όμως οι έρευνες κινούνται με ιδιαίτερη σχολαστικότητα, καθώς οι αστυνομικοί θέλουν να δέσουν απόλυτα την κατηγορία για συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Τόσο με μαρτυρίες και βίντεο που ακόμη αναζητούνται, περισσότερο όμως με τα αποτελέσματα των πειστηρίων που έχουν αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Τι ποινές θα αντιμετωπίσουν οι εμπλεκόμενοι

Για 7-8 άτομα που εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου θύματος οπαδικής βίας ανέφερε ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν την εμπλοκή του 23χρονου στην υπόθεση ενώ σημείωσε πως υπάρχουν ακόμα 7-8 άτομα που συμμετείχαν στο έγκλημα.

«Ο 23χρονος δεν έχει ομολογήσει, από όσο έχω πληροφορηθεί. Είναι σκληρός και αντιδρά. Γι’ αυτόν τον λόγο ίσως και η Αστυνομία δεν έχει προχωρήσει στη σύλληψη των υπολοίπων 7-8 ατόμων που συμμετείχαν», είπε ο κ. Κούγιας.

«Τα θανατηφόρα τραύματα δεν ήταν μόνο από την αρτηρία, η οποία διαλύθηκε και προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία αλλά ήταν και τα χτυπήματά του στο κεφάλι. Μίλησα με τον θείο του ενός εκ των δύο παιδιών που νοσηλεύονται και πληροφορήθηκα ότι όλοι κατέβηκαν με μαχαίρια κάτω. Και τα 7-8 άτομα είχαν μαχαίρια. Είχαν ρόπαλα και συνέτριψαν με ρόπαλο το κεφάλι του παιδιού», είπε επίσης ο κ. Κούγιας.

Με τι ποινές απειλούνται οι εμπλεκόμενοι
Μιλώντας στον RealFM αναφέρθηκε και στις ποινές με τις οποίες είναι αντιμέτωποι οι εμπλεκόμενοι. «Το κατηγορητήριο θα είναι για τον 23χρονο και τα άλλα 7-8 άτομα εφόσον συλληφθούν, ότι αφαίρεσαν τη ζωή του Αλκιβιάδη και προσπάθησαν να αφαιρέσουν και τη ζωή των άλλων δύο παιδιών. Δηλαδή έχουμε μια τετελεσμένη ανθρωποκτονία και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος των άλλων δύο παιδιών. Θα σεβαστούμε το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά λέμε από τι ποινές κινδυνεύουν. Κινδυνεύουν με ποινή ισόβιας κάθειρξης όλοι για την ανθρωποκτονία του Αλκιβιάδη και με ποινές από 15 χρόνια για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας όλοι», είπε.

Ποιος είναι ο 23χρονος κατηγορούμενος

Πρόκειται για οπαδό του ΠΑΟΚ με… πλούσιο παρελθόν στην οπαδική βία, με την προσαγωγή του να γίνεται το βράδυ της Τρίτης από τις Αρχές και έναν φίλο του αδικοχαμένου Άλκη να τον αναγνωρίζει. Ο νεαρός άνδρας με καταγωγή από την Αλβανία είχε συλληφθεί το 2019 για οπαδική συμπλοκή και εις βάρος του εκκρεμεί δίκη, ενώ όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, η επίθεση τον Μάρτιο του 2019 έγινε με πανομοιότυπο τρόπο και στην ίδια περίπου περιοχή!

Τότε, ο 23χρονος -σήμερα- μαζί με άλλα τρία άτομα επιτέθηκαν με παρόμοιο τρόπο σε δύο νεαρούς, αφού τους αιφνιδίασαν και τους ρώτησαν τι ομάδα είναι. Τα χτυπήματα ήταν ταυτόσημα, με μαχαίρι στον μηρό, με τους αστυνομικούς να μιλούν για σχεδόν ίδιες συνθήκες.

Ο 23χρονος τότε συνελήφθη ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος, με τη δίκη εις βάρος του να εκκρεμεί. Σύμφωνα με τις Αρχές, τον τελευταίο χρόνο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, έχουν σημειωθεί 15 παρόμοιες επιθέσεις, με χτυπήματα δηλαδή με μαχαίρι στον μηρό.

Νέα στοιχεία για την επίθεση του 2019 λίγα μέτρα από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης

Μια επίθεση αρρωστημένη γεμάτη μίσος. Χτυπήματα που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία. Πρακτικές μαφίας από ανεγκέφαλους που αυτοπροσδιορίζονται ως οπαδοί. Στη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη τη χώρα…

Η επίθεση του 2019 στη Θεσσαλονίκη πέρασε στα «ψιλά» επειδή από καθαρή τύχη δεν σημειώθηκε δολοφονία. Άλλωστε και σε εκείνη την περίπτωση, οι δράστες μαχαίρωσαν το θύμα που περικύκλωσαν και το παράτησαν αιμόφυρτο. Ευτυχώς τότε το χτύπημα δεν βρήκε αρτηρία, όπως συνέβη δυστυχώς με τον αδικοχαμένο Άλκη. Οι ανεγκέφαλοι έφυγαν και παρά το γεγονός πως ταυτοποιήθηκαν δεν οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ανάμεσά τους, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του Άλκη και το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Και τότε όπως και τώρα αρνήθηκε τα πάντα, αλλά τα στοιχεία για τη συμμετοχή του, χαρακτηρίστηκαν αδιάσειστα από τους αστυνομικούς.

Στις 14 Μαρτίου 2019 , πέντε άτομα επιτέθηκαν σε δύο φίλους του Άρη που περίμεναν σε στάση λεωφορείου, στην οδό Πλαστήρα, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης. Ο ένας δέχτηκε μαχαίρια στο μπούτι ενώ ο δεύτερος πρόλαβε και διέφυγε.

Ο ένας από τους δράστες συνελήφθη λίγο αργότερα ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις διέφυγαν αλλά από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι στην δολοφονική επίθεση συμμετείχαν δύο Έλληνες και τρεις αλλοδαποί. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 23χρονος Αλβανός ήταν ανάμεσα τους και ταυτοποιήθηκε. Είχε σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης και η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, όπου εκκρεμεί μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ