Κοινωνία

Νοσοκομείο Σωτηρία: Καταγγελίες για ασθενείς χωρίς φαγητό για ώρες

Είναι γνωστό ότι το νοσοκομείο Σωτηρία παρουσίασε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τη θέρμανση κατά την πρώτη μέρα της κακοκαιρίας Ελπις. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik τα προβλήματα στη θέρμανση εξακολούθησαν και τις υπόλοιπες ημέρες.

Μετά την πρώτη μέρα της κακοκαιρίας τα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου έμειναν χωρίς θέρμανση για αρκετές ώρες κατά τις επόμενες ημέρες, όπως καταγγέλλει εργαζόμενος του νοσοκομείου που δεν επιθυμεί να κατονομαστεί.

«Οι γεννήτριες μας τροφοδοτούν αμέσως μετά τη διακοπή ρεύματος. Όμως η θέρμανση δεν επανέρχεται το ίδιο εύκολα. Η διακοπή της διαρκεί αρκετές ώρες» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σήμερα 27/01 δεν υπήρξαν προβλήματα στη θέρμανση αλλά η κατάσταση του ψύχους δυσκόλεψε αρκετά τις προηγούμενες ημέρες ασθενείς και εργαζομένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ελπίδα μας να μην επαναληφθούν» τονίζει μεταξύ άλλων υπογραμμίζοντας ότι η πρόσβαση των εργαζομένων στο νοσοκομείο ήταν πολύ δύσκολη λόγω των συνθηκών που επικρατούν στους παγωμένους δρόμους.

 

Το πιο «τραγικό» της υπόθεσης

«Δεν τίθεται θέμα για την ηλεκτροδότηση στα νοσοκομεία λόγω των γεννητριών που τα υποστηρίζουν» υπογραμμίζει από την πλευρά του στο Sputnik ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ξεκαθαρίζοντας ότι το σύστημα της θέρμανσης είναι κάτι διαφορετικό και πρέπει να συντηρείται σωστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Από την άλλη πλευρά το πιο τραγικό σε αυτό το νοσοκομείο ήταν ότι οι ασθενείς έμειναν χωρίς φαγητό στην αρχή της κακοκαιρίας, καθώς σημειώθηκε πτώση δέντρων μέσα στο Σωτηρία, κάτι που κατέστησε αδύνατη την πρόσβαση στα μαγειρία» προσθέτει ο κ Γιαννάκος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ