Κοινωνία

Δημότης Ζωγράφου: «Το ασθενοφόρο δεν έφτασε - Πήραν τη μάνα μου στα χέρια»

Τα social media χρησιμοποίησε μια κοπέλα για να καταγγείλλει την απίστευτη περιπέτεια που βίωσε σήμερα για να μεταφέρει την ασθενή μητέρα της στο νοσοκομείο από του Ζωγράφου μέσω του ΕΚΑΒ.

Πρόκειται για την κόρη μιας γυναίκας, η οποία καταγγέλλει ότι επικοινώνησε σήμερα το πρωί με το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά της μητέρας της στο νοσοκομείο.

Όπως εξηγεί η κοπέλα, πρόκειται για μια ογκολογική ασθενή με κινητικά προβλήματα, για τη διακομιδή της οποίας από την περιοχή του Ζωγράφου οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ έδειξαν προθυμία και ευγένια κατά την επικοινωνία της μαζί τους.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, έλαβε τηλεφώνημα των ανθρώπων του ΕΚΑΒ, οι οποίοι βρίσκονταν στα μισά της λεωφόρου Παπάγου και την ενημέρωναν πως θα καθυστερήσουν διότι λόγω των πάγων ο δρόμος είχε μποτιλιάρισμα.

 

Αφού η κοπέλα ενημέρωσε το νοσοκομείο για την καθυστέρηση, επικοινωνεί εκ νέου με το ΕΚΑΒ για να μάθει ότι το συνεργείο διακομιδής είχε φτάσει στον παράλληλο του σπιτιού της δρόμο, ωστόσο δεν μπορούσε να φτάσει στο σπίτι της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η νεαρή εξήγησε στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ πως η μητέρα της δεν μπορεί να περπατήσει, με αποτέλεσμα εκείνοι να έρχονται πεζή και να σηκώνουν τη μητέρα της στα χέρια, για να τη μεταφέρουν μέσα στα χιόνια και τους πάγους γλιστρώντας, με κίνδυνο για τους ίδιους και για την ασθενή.

«Εγώ θέλω λοιπόν να πω στον Δήμο Ζωγράφου πως δεν μου αρκεί μία συγγνώμη για την ταλαιπωρία και τον ευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Απαιτώ να μου πει ξεκάθαρα ποιος έχει την ευθύνη. Αντιλαμβάνομαι πως το αφήγημα της ατομικής ευθύνης είναι κυβερνητική κατεύθυνση, αλλά εδώ δεν θα πιάσει», αναφέρει η κοπέλα στην ανάρτησή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καλεί, ακόμη, τον δήμαρχο του Ζωγράφου, δήμου που απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, να της εξηγήσει γιατί χρειάστηκε να περάσουν τρία εικοσιτετράωρα αποκλεισμένοι, με φέρετρα να κάνουν τσουλήθρα στις κατηφόρες και με ασθενείς αφημένους στη μοίρα τους.

«Οι συγνώμες πρωθυπουργού, δήμων και περιφέρειας είναι μισές χωρίς την ανάληψη ευθυνών. Τέλος, εύχομαι να μην χρειαστεί σε κανέναν τους να ζήσει αυτό που ζήσαμε εμείς σήμερα το πρωί, αν και νομίζω πως δεν πρόκειται για λόγους ταξικούς και όχι μόνο...», καταλήγει η κοπέλα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ