Κοινωνία

Δωσίλογοι! Η κυβέρνηση βγάζει στην φόρα τα ονόματα των επιχειρήσεων που δεν τηρούν τα μέτρα

Στη δημοσιότητα θα δίνονται πλέον τα ονόματα των επιχειρήσεων που δεν τηρούν τα μέτρα κατά του κορoνοϊού.

Η νέα αυτή τροπολογία της κυβέρνησης, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, ουσιαστικά... βγάζει στη φόρα τους παραβάτες των μέτρων, σε μία προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και συμμόρφωσης στα μέτρα για την προστασία της δημόσιας Υγείας, η οποία τίθεται σε κίνδυνο από την παράβαση των μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλυτικά η τροπολογία

«Επιδιώκεται η εξασφάλιση της δυνατότητας δημοσιοποίησης των εμπορικών επωνυμιών των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς της νόσου Covid-19. Σκοπός της διάταξης είναι άμεσα και δημόσια, μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης των καταναλωτών-πολιτών, να δημοσιοποιείται η παραβίαση των μέτρων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Αποθαρρύνεται με αυτή τη διάταξη τόσο η επιχείρηση από τη μη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας, όσο και το καταναλωτικό κοινό από την προσέλευση και συναλλαγή του με επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν σύννομα ως προς τα μέτρα από τη μετάδοση του κορoνοϊού», αναφέρει χαρακτηριστικά η αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Τουρκική Αεροπορία και Ναυτικό έχουν ζητήσει περιοχές για άσκηση στο Αιγαίο - Πιθανότητα πραγματοποίησης παραβιάσεων μετά από μήνες

Η Τουρκία επανέλαβε πως δεν αναγνωρίζει ελληνικό εναέριο χώρο 10 ναυτικών μιλίων λίγες μόνο ημέρες μετά την αποχώρηση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δημόσια διαπόμπευση από τη Χεζμπολάχ στους "ποντικούς" που έκαναν πλιάτσικο σε εγκαταλελλειμένα σπίτια στη Βηρυτό - Τους ... κρέμασαν σε κολώνες (Σκληρές εικόνες)

«Εκμετάλλευση του πολέμου και κλοπή από σπίτια», έγραφαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν πώς...