Κοινωνία

Απαγωγή επιχειρηματία: Επικοινώνησαν οι δράστες - Τι ζητά η ΕΛ.ΑΣ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του επιχειρηματία έπεσε θύμα απαγωγής έξω από το σπίτι του στο Ντράφι. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις και τι ζητάει η αστυνομία από τα μέσα.

Πιο συγκεκριμένα η ΕΛΑΣ ζήτησε να μην αναπαράγονται πληροφορίες που δεν προέρχονται από την ίδια, καθώς προέχει η προστασία της ζωής του απαχθέντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, η αστυνομία θεωρεί πολύ θετικό το γεγονός ότι οι δράστες επικοινώνησαν τόσο σύντομα, ώστε να μπορέσουν και οι ίδιοι να μπουν σε διαδικασία διαπραγματεύσεων πιο γρήγορα.

Στόχος επίσης της αστυνομίας είναι να πειστούν οι απαγωγείς για την πραγματική οικονομική επιφάνεια του επιχειρηματία και να ρίξουν τις απαιτήσεις τους. Αυτό προϋποθέτει να πειστούν ότι ο ίδιος δεν έχει την οικονομική ευχέρεια για να ανταποκριθεί στο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

 

Από το ρεπορτάζ του Star προκύπτει ότι ο αδελφός του επιχειρηματία μίλησε με τους αστυνομικούς και κατέθεσε πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο αδελφός του δεν είχαν δεχθεί απειλές, ούτε είχαν εχθρούς και περίεργα «πάρε – δώσε», δεν είχαν χρέη και έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι απαγωγείς φαίνεται να γνώριζαν καλά τις κινήσεις του 40χρονου και την καθημερινότητα του και να είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες. Η μια ήταν επιφορτισμένη με τον ρόλο της παρακολούθησης και η άλλη με την πραγματοποίηση της απαγωγής.

Τη στιγμή της απαγωγής, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, ο επιχειρηματίας πραγματοποιούσε βιντεοκλήση με φίλο του και την ολοκλήρωσε απότομα. Ο φίλος του δευτερόλεπτα πριν από τη διακοπή της κλήσης, άκουσε τον επιχειρηματία ξαφνιασμένο να καλεί σε βοήθεια.

Τα λύτρα που ζήτησαν οι απαγωγείς ήταν πάνω από ένα εκατ. ευρώ και τα ζήτησαν μέσω μηνυμάτων που έστειλαν στον αδελφό του θύματος, στον οποίο έστειλαν και φωτογραφία, που φέρεται να δείχνει τον επιχειρηματία δεμένο και φιμωμένο.

Με βάση όσα έχουν βγει στη δημοσιότητα μέχρι στιγμής, ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου, φέρεται να απήχθη ενώ επέστρεφε σπίτι του από ταβέρνα.

Στο «μικροσκόπιο» κάμερες και καμένα αυτοκίνητα.

Οι Αρχές ερευνούν πρόσωπα που ίσως να έχουν σχέση με την υπόθεση, ενώ εξετάζουν τις κάμερες ασφαλείας γύρω από την περιοχή που βρίσκεται το σπίτι του.

Σύμφωνα με το STAR, οι Αρχές εξετάζουν δύο καμένα αυτοκίνητα που πιθανώς να σχετίζονται με την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, οι δράστες της απαγωγής οδήγησαν το βανάκι και το όχημα του επιχειρηματία σχεδόν 6 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της απαγωγής, στα Σπάτα.

Ήδη έχουν καταθέσει στην Αστυνομία, η σύζυγος και ο αδελφός του.

Πέρυσι από την πλευρά του επιχειρηματία, υπήρξε καταγγελία για ένοπλη απόπειρα ληστείας με πυροβολισμούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...