Κοινωνία

Από το σπίτι το Ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς - Νωρίτερα τα νέα μέτρα στη διασκέδαση

Στον αέρα είναι το Ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να εφαρμόσει νωρίτερα τα νέα μέτρα που είχε προαναγγείλει για τις 3 Ιανουαρίου.

Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο. Τα κρούσματα λόγω και της Μετάλλαξης Όμικρον αυξάνονται επικίνδυνα ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να πλησιάσουν και τα 20.000 σήμερα.
Από την άλλη η έντονη κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση και από την αξιωματική αντιπολίτευση, επειδή ακριβώς τα νέα μέτρα θα λαμβάνονταν μετά την Πρωτοχρονιά προκειμένου να λειτουργήσουν κανονικά τα μεγάλα κέντρα διασκέδασης με την αλλαγή του χρόνου, φαίνεται ότι οδήγησε τα κυβερνητικά στελέχη στο να αποφασίσουν την τελευταία στιγμή την ανατροπή.

Νέα μέτρα κυρίως για τη νύχτα

Στόχος είναι σύμφωνα με πληροφορίες να μη λειτουργήσουν τα μεγάλα κέντρα διασκέδασης όπου παρατηρείται συνωστισμός, αφού εκατοντάδες πελάτες συνωστίζονται ο ένας δίπλα στον άλλον χωρίς να τηρούνται μέτρα. Παρότι όσοι εισέρχονται σε κλειστούς χώρους είναι εμβολιασμένοι, η Μετάλλαξη Όμικρον μεταδίδεται με τον ίδιο βαθμό και με μεγάλη ταχύτητα και σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γι’ αυτό σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr τα κυβερνητικά στελέχη αποφάσισαν τα νέα μέτρα που επρόκειτο να εφαρμοστούν στις 3 Ιανουαρίου να τεθούν σε εφαρμογή ήδη από την Πέμπτη. Γεγονός που σημαίνει ότι το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κέντρα διασκέδασης ή  άλλα κέντρα ψυχαγωγίας αφού η λειτουργία τους θα πρέπει να σταμάτα στις 12 τη νύχτα.

Να σημειωθεί ότι με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη η διασκέδαση θα λειτουργεί έως τις 12 τα μεσάνυχτα αποκλειστικά για εμβολιασμένους, χωρίς δυνατότητα ορθίων και έως 6 άτομα σε κάθε τραπέζι. Ακόμα επιτρέπεται η μουσική, σε περίπτωση όμως παραβίασης των μέτρων, θα επιβάλλεται απαγόρευση.

Οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας αναμένεται επισήμως να συνεδριάσουν αύριο Τετάρτη στις 12 μ.μ. ώστε οριστικά να αποφανθούν τι πρέπει να γίνει. Βέβαια ήδη η κυβέρνηση έχει λάβει τις δικές της αποφάσεις που απλώς θα επικυρώσουν οι επιστήμονες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...