Κοινωνία

Δημοσχάκης: Θα γίνει καινούργιο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ αλλά δεν θα καλυφθούν όλες οι θέσεις

Σε μια ξεκάθαρη ομολογία και παραδοχή ότι θα δημιουργηθεί ένα καινούργιο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και θα αυξηθεί η χωρητικότητα και δυναμικότητα των δύο δομών ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στα 960 άτομα, προέβη χθες ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Τάσος Δημοσχάκης.

Μιλώντας στο αγαπημένο του ραδιόφωνο, τον STATUS FM και την εκπομπή του Σταύρου Αποστολίδη, παραδέχθηκε ότι η πρόσφατη δήλωση στην Βουλή του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ότι από τα 700 άτομα θα γίνει αύξηση στα 960 στις δομές του Φυλακίου, ισχύει. Μάλιστα παραδέχθηκε ότι θα δημιουργηθεί ένα καινούργιο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, προφανώς στα 30 στέμματα που νοικιάστηκαν και ξεκινούν τα έργα 22 εκατ. ευρώ απέναντι από τις υπάρχουσες δυο δομές, αλλά οι επιπλέον θέσεις  δεν θα χρησιμοποιηθούν από την Ελληνική Αστυνομία.

Προσπάθησε επίσης, όπως κάνει όλες αυτές τις ημέρες, να συνεχίσει την σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό του κόσμου, όπως κάνει και ο “σύμμαχος” του στην συγκεκριμένη προσπάθεια δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, λέγοντας ότι το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ που από το 2020 είχε μέγιστο αριθμό φιλοξενουμένων 240 άτομα και τώρα θα αυξηθεί αυτή τουλάχιστον στα 374, όπως ήταν όταν δημιουργήθηκε πριν από χρόνια.

Η επίμαχη συνομιλία της πάνω από μισή ώρα συνέντευξης του Τάσου Δημοσχάκη, είχε ως εξής:

-Ο κ.Μηταράκης στην Βουλή, δεν μίλησε προσφάτως στην Βουλή για αύξηση από τα 700 στα 960 άτομα;

” Ο ένας, εν προκειμένω ο κ.Μηταράκης εξασφαλίζει χρηματοδοτικά εργαλεία, κτίζει και περατώνει τις υποδομές και τις εκχωρεί για χρήση και ο άλλος (σ.σ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδψρικάκος) αναλαμβάνει και τις χρησιμοποιεί. Όταν εξασφαλίζονται χρηματοδοτικά εργαλεία, γίνονται τα σχέδια, εκδίδονται άδειες, υλοποιούνται αυτές και παραδίδονται, μπορεί πριν ακόμα τελειώσουν αυτά να αρχίσει να κάνει εκπτώσεις στους αριθμούς που ξεκίνησε το έργο”;

Δηλαδή ο κ.Μηταράκης ανέλαβε να φτιάξει υποδομές για σύνολο 960 άτομα, αλλά δεν σημαίνει ότι θα χρησιμοποιηθούν όλες αυτές; 

ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ: “Αυτό εξυπακούεται. Οι υποδομές θα φτιαχτούν (σ.σ. για 960 άτομα), θα είναι διαθέσιμες στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας κατ’ αποκλειστικότητα και από κει και πέρα ο οργανισμός λειτουργίας που θα εκδοθεί από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, θα προβλέπει μόνο 374 φιλοξενούμενους και για το παλιό ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ και για το καινούργιο το οποίο θα φτιαχτεί”. 

-Όταν έρθει ο 375ος για να κρατηθεί στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, που θα πάει αυτός;

ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ: “Υπάρχουν και άλλες δομές κύριε Αποστολίδη σε όλη την χώρα. Θα πάει εκεί γιατί όλες οι δομές λειτουργούν με την αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων”.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ