Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη-Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις

Τέσσερις συλλήψεις και πέντε προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την περιοχή των Εξαρχείων, όπου σημειώθηκαν επεισόδια λίγο πριν τις 9 το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ένας έχει συλληφθεί για κατοχή φωτοβολίδας, ο δεύτερος για κατοχή σπρέι και ο τρίτος για κατοχή σφυριού, ενώ ο τέταρτος συνελήφθη γιατί πετούσε πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Τα ΜΑΤ, κάνοντας χρήση χημικών, μπήκαν πριν από λίγο στην πλατεία Εξαρχείων, με αποτέλεσμα να διαλυθούν οι νεαροί και η κατάσταση να έχει ηρεμίσει. Στην περιοχή ωστόσο παραμένουν περίπου 30 άτομα διάσπαρτα. 

Συνολικά, μαζί με αυτούς που συνελήφθησαν το μεσημέρι, οι συλλήψεις ανέρχονται στις επτά, ενώ οι προσαχθέντες εξετάζονται. 

Λίγο πριν της 20:00 κομμάτι της πορείας κινήθηκε προς τα Εξάρχεια, με ορισμένους να προκαλούν ζημιές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Ευδοκία Μύτιλη και Αλέξανδρου Καλαφάτη την ίδια ώρα άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους στην Εμμανουήλ Μπενάκη, φτιάχνοντας με αυτούς πρόχειρα οδοφράγματα, ενώ το ίδιο σκηνικό με κάδους να έχουν παραδοθεί στις φλόγες υπάρχει και στην πλατεία Εξαρχείων.

Δείτε βίντεο και εικόνες του newsbomb:

Τριάντα πέντε προσαγωγές και πέντε συλλήψεις είναι ο νεότερος απολογισμός της ΕΛ.ΑΣ. για τα αποψινά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για τη συμπλήρωση 13 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η εξέταση των προσαχθέντων συνεχίζεται, ενώ ο αριθμός των συλληφθέντων, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αύριο το πρωί.  

Σύμφωνα με το grtimes.gr σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης, αστυνομικές δυνάμεις «χτενίζουν» τα πάντα και προσαγάγουν άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια. Προσαγωγές έχουν σημειωθεί και επί της Ίωνος Δραγούμη με Τσιμισκή, αλλά και στην είσοδο του λιμανιού της πόλης.

Υπενθυμίζεται πως η πορεία των αντιεξουσιαστών ξεκίνησε από την πλατεία Καμάρας, όπου νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση. Οι διαδηλωτές κινούνται στην οδό Εγνατία, με μέτωπο ανατολικά.

Μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, καθώς και φοιτητικές παρατάξεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας πορεία από το άγαλμα Βενιζέλου.

“Ο Αλέξης ζει, σε αγώνες μας καλεί, ενάντια σε καταστολή, φτώχεια και ταξικούς φραγμούς” φωνάζουν οι διαδηλωτές, οποίοι νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου. Λίγο αργότερα οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με μολότοφ, με αποτέλεσμα οι τελευταίες να κάνουν χρήση χημικών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε βίντεο του GRTimes:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...