Κοινωνία

Κερατσίνι: Αλλαγή της κατηγορίας σε «ανθρωποκτονία εκ δόλου» θα ζητήσει η οικογένεια της 8χρονης

Οι συγγενείς του 8χρονου κοριτσιού που βρήκε φρικτό θάνατο όταν σφηνώθηκε σε μεταλλική πόρτα εργοστασίου στο Κερατσίνι, δηλώνουν οργισμένοι και θέτουν ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου.

Όπως αναφέρει το MEGA, η ανήλικη βρισκόταν εγκλωβισμένη ανάμεσα στη μεταλλική πόρτα και το τοιχίο, για περίπου 70 λεπτά.

Η πόρτα, όπως φάνηκε και σε βίντεο από το συμβάν, ανοιγόκλεισε δύο φορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού, ο θάνατος της 8χρονης δεν ήταν ακαριαίος. Φαίνεται πως προκλήθηκε από ασφυξία και εσωτερική αιμορραγία από το κλείσιμο της βαριάς πόρτας, συνθλίβοντας τη σπονδυλική της στήλη.

Η ιατροδικαστική έκθεση θα δοθεί στα χέρια του εισαγγελέα την Τρίτη για να συμπεριληφθεί στον φάκελο της υπόθεσης.

Οι διασώστες, όπως αναφέρει το MEGA, χρειάστηκαν 4 ώρες να απεγκλωβίσουν το κοριτσάκι και να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

«Για ποιο λόγο τόση ώρα δεν έκαναν τις διαδικασίες να δουν τι ήταν αυτό το πράγμα που έλεγαν σακούλα», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Μπαρκαγιάννης.

«Την Τρίτη θα έχουμε γνώση όλης της δικογραφίας για να έχουμε περισσότερα. Το σημαντικότερο είναι η ιατροδικαστική έκθεση που εύχομαι να υπάρχει στη δικογραφία. Όσον αφορά το πώς βρέθηκε εκεί το κοριτσάκι, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει. Μπορεί να έφυγε από τον έλεγχο της γιαγιάς του, ή κάποιος να το κυνήγησε» συμπληρώνει.

«Να γίνει ανθρωποκτονία εκ δόλου»

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας, θα ζητηθεί αλλαγή της κατηγορίας από πλημμέλημα σε κακούργημα καθώς εκτιμούν ότι υπάρχει δόλος.

«Έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή η κατηγορία είναι πλημμεληματική. Θα ζητήσω μεταβολή της κατηγορίας και για να γίνει ανθρωποκτονία εκ δόλου, γιατί θεωρώ ότι υπάρχει δόλος», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...