Κοινωνία

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για την εστίαση στο Σύνταγμα

Ερημιά σε πλατείες και δρόμους, καθώς η εστίαση απεργεί και έχει κατεβάσει ρολά σήμερα.

Απόκοσμο είναι το σκηνικό σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς τα περισσότερα εστιατόρια, καφέ και μπαρ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη γενική απεργία της εστίασης έπειτα από σχετικό κάλεσμα συνδικαλιστικών ενώσεων.

Κατεβασμένα ρολά, καθώς και μαζεμένα τραπέζια και καρέκλες είναι αυτό που αντικρίζει ο κόσμος σε κεντρικές πλατείες και δρόμους της πρωτεύουσας. Πάντως, αρκετά μαγαζιά - κυρίως αυτά που ανήκουν σε «αλυσίδες» - παρέμειναν ανοιχτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγο μετά τις 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, ενώ λίγο μετά στις 11 άρχισε πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου αναμένεται να επιδοθεί και το σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματα των εργαζόμενων και των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης.

Την ώρα που πήγε να ξεκινήσει η πορεία, υπήρξε μικροένταση μεταξύ ομάδας περίπου 10 ατόμων και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που υπάρχουν στο σημείο και προσπάθησαν να τους εμποδίσουν

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής και ο Σύλλογος Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αθήνας, που πραγματοποιούν στάση εργασίας μέχρι τις 12 μ., και συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

 

Σε στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 17:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στις δύο το μεσημέρι προχωρά σήμερα και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα, Ηράκλειο κτλ).

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...