Οι αγρότες μάλιστα επέλεξαν να μετακινηθούν με το μετρό χωρίς να φορούν μάσκα, αγνοώντας επιδεικτικά τα μετρά προστασίας από τον κορονοϊό.
Τα αιτήματα των κτηνοτρόφων, τους οποίους στηρίζουν και οι αγρότες, αφορούν στην ΚΥΑ για την κατανομή των βοσκοτόπων που επιφέρει αλλαγές στα κριτήρια καταβολής των κτηνοτροφικών επιδοτήσεων και άλλα ζητήματα όπως η αύξηση του κόστους παραγωγής.
Ακόμη διαμαρτύρονται για την περικοπή των επιδοτήσεων και ζητούν να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.
«Θα πάμε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να πούμε αυτά που πρέπει να πούμε… Αν μας ακούσει κάποιος…», δήλωσε ένας κτηνοτρόφος στην κάμερα του ΑΝΤ1, ενώ ένας δεύτερος συμπλήρωσε «Από ό,τι μάθαμε ο υπουργός έχει φύγει στη Θεσσαλονίκη. Δεν πειράζει, εμείς θα πάμε έξω από το υπουργείο. Ευελπιστούμε να βγει ο υφυπουργός τουλάχιστον και να μας κάνει δεκτά τα αιτήματά μας».
«Ήταν μεγάλος ο τσέκουρας και μάλλον διπλός!», σημείωσαν και προειδοποίησαν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους. «Εάν δεν το δεχτούνε, θα κάνουμε το κουμάντο μας».
Από την πλευρά του, ο Γρύλλος Παπαδάκης, πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Μυλοποτάμου, υποστήριξε ότι ο «κόμπος έφτασε στο χτένι, καθώς εκτινάχθηκε το κόστος παραγωγής». «Ακόμη μια φορά βρίσκουμε το πισωγύρισμα του Υπουργού, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν ήξερε ότι θα ανέβουμε στην Αθήνα. Έπρεπε να σταθεί στη θέση του», τόνισε.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γιώργου Τσιφετάκη, πρόεδρου του αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας, ο οποίος μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα προβλήματα όλων είναι κοινά και γι’ αυτό θα κάνουν εκείνο που γνωρίζουν καλά. «Αφήνουμε πίσω τις δουλειές μας και πάμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα».