Κοινωνία

Αττική: «Μου τα έδιναν "στην υγειά" του ασθενούς» λέει ο χειρουργός με τα «φακελάκια»-Αύριο η δίκη

Αύριο, Πέμπτη, ξεκινά η δίκη γνωστού χειρουργού και διευθυντή κλινικής δημόσιου νοσοκομείου της Αθήνας που κατηγορείται πως έπαιρνε «φακελάκια» από ασθενείς.

Ο γιατρός είχε καταγραφεί σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας να παίρνειτο ένα φακελάκι μετά το άλλο.

Ο ίδιος, ωστόσο, φαίνεται να έχει υποστηρίξει στους αστυνομικούς ότι ποτέ δεν απαίτησε χρήματα για επέμβαση που έκανε και ότι οι συγγενείς των ασθενών πρόσφεραν χρήματα από μόνοι τους, «λέγοντάς μου να μην τα θεωρήσω "φακελάκι" αλλά αντιθέτως ότι μου τα προσφέρουν για να ένα γεύμα "στην υγειάτου ασθενούς που χειρούργησα».

Μάλιστα, συγγενείς ασθενούς που ο συγκεκριμένος γιατρός χειρούργησε, μιλώντας στο Mega, δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό όσον αφορά στον συγκεκριμένο γιατρό:

«Ποτέ δεν μου ζήτησε μίζα. Ποτέ, ποτέ, ποτέ των ποτών. Ήθελα και του έδωσα γιατί έκανε τη μάνα μου καλά. Κι έτσι οφείλουμε να κάνουμε πάντα, όταν είμαστε ευχαριστημένοι. Και δεν είμαι η πρώτη. Όλος ο κόσμος νομίζω… στα δημόσια νοσοκομεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γυναίκα κατήγγειλε, όμως, άλλον γιατρό, λέγοντας ότι «ζητούσε ποσά και έγινε μπροστά στα μάτια μου. Η γυναίκα που ήταν δίπλα στη μάνα μου. Της ζητούσαν 6 χιλιάρικα για να την χειρουργήσει. Σε δημόσιο νοσοκομείο».

Άλλος γιατρός πρότεινε σε ασθενή να δώσει... φακελάκι στον κατηγορούμενο

Άλλος ασθενής, μιλώντας στο ίδιο μέσο, δηλώνει ότι άλλος γιατρός του ίδιου νοσοκομείου τού πρότεινε να δώσει «φακελάκι» στον γιατρό που θα βρεθεί αύριο στο εδώλιο.

«Μας τον σύστησε κάποιος συνάδελφός του γιατρός που ήταν εκεί. Και, δεν καταλαβαίνετε τώρα; Κι εμείς τώρα, θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε. Του είπα όμως, εγώ, του άλλου του γιατρού, του λέω "τι να κάνω;". Μου λέει "βάλε αυτά στον φάκελο". Γιατί ήξερε κι αυτός ο κύριος ότι "τα παίρνει". Και του δώσαμε έναν φάκελο με ορισμένα χρήματα».

Η δίκη της υπόθεσης, η οποία αποκαλύφθηκε πριν έναν χρόνο, αναμένεται να αρχίσει αύριο με τον γιατρό να βρίσκεται υπό το «καθεστώς» πειθαρχικής ποινής έως ότου το δικαστήριο αποφανθεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...