Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Αθώωση λόγω αμφιβολιών για τον φόνο του μπάτλερ το 2013

Αθώωση για τον φόνο του μπάτλερ το 2013 πρότεινε ο εισαγγελέας. «Δεν μπορώ να καταλήξω, χωρίς αμφιβολίες, ότι ο δράστης είναι ο κατηγορούμενος, παρά το γεγονός ότι το θεωρώ πιθανότερο. Λείπει όμως το κίνητρο».

Αθώωση του κατηγορούμενου για τη δολοφονία οικιακού βοηθού υπηκόου Σρι Λάνκα, το 2013 στη Θεσσαλονίκη, πρότεινε ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται πως κατηγορούμενος είναι ο 36χρονος γιος της εύπορης οικογένειας για την οποία εργαζόταν το θύμα.

Ο 36χρονος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, αρνήθηκε πως διέπραξε τη δολοφονία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του grtimes.gr.

«Δεν μπορώ να καταλήξω, χωρίς αμφιβολίες, ότι ο δράστης είναι ο κατηγορούμενος, παρά το γεγονός ότι το θεωρώ πιθανότερο. Λείπει όμως το κίνητρο» είπε ο εισαγγελικός λειτουργός στο τέλος της αγόρευσης, ζητώντας να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να σκότωσαν διαρρήκτες τον 25χρονο καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης και πάλης. Έπειτα, απέρριψε και την πιθανότητα να είχε εχθρούς που εισήλθαν στο σπίτι, διότι θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι έλειπαν τα μέλη της οικογένειας και το λοιπό υπηρετικό προσωπικό. Τέλος, ούτε από τις παρακείμενες κάμερες δεν καταγράφηκε καμία ύποπτη κίνηση

«Η τρίτη εκδοχή, ο δράστης να είναι ο κατηγορούμενος. Είναι ο τελευταίος που είδε το θύμα. Είχε την ευκαιρία, το χρόνο και το χώρο να το κάνει. Το ότι δεν βρέθηκε γενετικό υλικό του κατηγορούμενου στο θύμα δεν σημαίνει τίποτα. Τα στοιχεία είναι επιβαρυντικά αλλά πρέπει να αποδείξουμε το κίνητρο. Δεν μπορούμε να τον καταδικάσουμε αν δεν πούμε γιατί το έκανε» τόνισε ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου, σημειώνοντας πως δεν προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος ήταν ομοφυλόφιλος όπως και το θύμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης, ο εισαγγελέας άφησε σαφείς αιχμές για το προανακριτικό έργο:

«Ήταν μεγάλη παράλειψη της αστυνομίας που δεν εξέτασε τα ρούχα του θύματος ενώ ο ιατροδικαστής τα έβαλε σε μια σακούλα για εξέταση DNA».

Ο 36χρονος εξέφρασε θλίψη για το γεγονός και δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με το θάνατο του 25χρονου μπάτλερ. Περιέγραψε τις κινήσεις του το επίδικο χρονικό διάστημα -από το μεσημέρι της 16ης έως το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου 2013- κατά την έξοδο του από το στρατόπεδο της Βέροιας και μετά τη διανυκτέρευση του στην οικία του.

«Όταν έφθασα, τον είδα και τον ρώτησα αν είναι η μαγείρισσα στο σπίτι και μου είπε πως δεν είναι. Παρήγγειλα πίτσα και όταν ήρθε η παραγγελία ανέβηκα στην κουζίνα να πάρω ένα πιρούνι και μια φάντα. Καθώς κατέβαινα τις σκάλες, συνάντησα τον Ασάν και με ρώτησε αν υπάρχει πρόβλημα με το ίντερνετ» είπε ο κατηγορούμενος σχετικά με την τελευταία φορά που είδε το θύμα.

Σημειώνεται ότι με βούλευμα του στρατιωτικού δικαστικού συμβουλίου, στο Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 36χρονος για το φόνο οικιακού βοηθού, ο οποίος φέρεται πως αρνήθηκε να υποκύψει στις σεξουαλικές ορέξεις του. Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση αρχικά είχε οδηγηθεί στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, το οποίο αποφάσισε ότι δεν έχει δικαιοδοσία να τη δικάσει, καθώς ο κατηγορούμενος κατά το διάστημα που φέρεται να τέλεσε την πράξη, υπηρετούσε σε στρατιωτική μονάδα στη Βέροια.

Το πτώμα του θύματος είχε βρεθεί να επιπλέει στην πισίνα της έπαυλής του στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, το Φεβρουάριο 2013, και μετά από μακροχρόνια έρευνα της αστυνομίας, ασκήθηκε ποινική δίωξη για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
άρμα μάχης σε ποταμό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Εθνική τραγωδία! 800 Ουκρανοί στρατιώτες αφανίστηκαν στον ποταμό Δνείπερο σε αυτοκτονικές αποστολές -Με «κρέμασμα» απειλούν τον στρατηγό που τις διέταξε

Ο Ουκρανός στρατηγός Σοντόλ δέχεται απειλές και κριτική από όλη την χώρα μετά τις αυτοκτονικές αποστολές απόβασης στον...