Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

M. Πετράκης: Ο πλανήτης πλέει προς «αχαρτογράφητα νερά»

Ο πλανήτης οδεύει προς «αχαρτογράφητα νερά». Με αφορμή την έναρξη της διάσκεψης του ΟΗΕ στη Γλασκώβη για το κλίμα και την έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας που προειδοποιεί για υπερθέρμανση του πλανήτη, ο Mιχάλης Πετράκης, μίλησε στην ΕΡΤ για την κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο Βig Fire.

Σύμφωνα με το ertnews.gr ,o ομότιμος ερευνητής και πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών – Περιβάλλοντος στο Αστεροσκοπείο Αθηνών μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» για τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα που περιμένουν την ανθρωπότητα και την σημασία της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών (COP26) για το περιβάλλον.

«Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Αν δεν συστρατευθεί η πολιτική ηγεσία με την κοινή γνώμη με τους πολίτες και κυρίως με τα νέα παιδιά που καταλαβαίνουν την επικινδυνότητα της κατάστασης τότε δεν θα δούμε άσπρη ημέρα», είπε ο κ. Πετράκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για να μας παρακινήσει να δούμε τα αποτελέσματα της ανθρώπινης παρέμβασης ο ειδικός αναφέρθηκε στο παράδειγμα της λίμνης Αράλης (Aral sea) στη Ρωσία που έγινε έρημος εξαιτίας της σταδιακής αποξήρανσης της.

«H κλιματική αλλαγή είναι παρούσα αλλά δεν έχει δείξει τα δόντια της με τον τρόπο που περιμέναμε γιατί ακόμα είναι νωρίς», επισήμανε λέγοντας ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι τίποτα άλλο από το αποτύπωμα του ανθρώπου στη Φύση.

Όπως τόνισε ο ομότιμος ερευνητής, δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για τη Γη. «Απαιτείται συστράτευση των πολιτικών με την κοινή γνώμη γιατί τα σαράντα με πενήντα χρόνια, όταν δηλαδή αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους τα σοβαρά προβλήματα, είναι πολύ κοντά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...