Κοινωνία

Αθήνα: Ανοίγει η Ηρώδου Αττικού για οχήματα και πολίτες

Το μέτρο αφορά στην οδό Ηρώδου Αττικού, τον δρόμο που περνά μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου, η οποία κλείνει πολύ συχνά με τα ογκώδη διαχωριστικά της Τροχαίας και «κλούβες» της ΕΛ.ΑΣ. Το αποτέλεσμα είναι όσοι θέλουν να κινηθούν προς το Παναθηναϊκό Στάδιο, το Παγκράτι, την Καισαριανή και άλλες γειτονικές περιοχές να πρέπει να κάνουν έναν μεγάλο κύκλο -κυρίως από το Πολεμικό Μουσείο ή και το Χίλτον.

Στην ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «η Αθήνα υποδέχεται το φθινόπωρο με κινήσεις που διευκολύνουν τη ζωή στην πόλη. Από αύριο ενεργοποιείται νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Τροχαίας για την παράνομη στάθμευση στο κέντρο. Με πρωτοβουλία μου, σε συνεννόηση με τον Δήμο, η οδός Ηρώδου Αττικού αποδίδεται στους Αθηναίους. Η διέλευση για τα οχήματα θα είναι πλέον ανεμπόδιστη, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων που αφορούν τη δημόσια ασφάλεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/posts/10158566054692725

Η «μάχη» για την Ηρώδου Αττικού και τα... κάγκελα
Η οδός Ηρώδου Αττικού όπως και τα κάγκελα που στήνονται μπροστά από τη Βουλή είχαν αποτελέσει ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ήδη από το 2015.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά την εκλογή του στην κυβέρνηση, είχε διαμηνύσει ότι η Ηρώδου Αττικού θα πάψει να κλείνει με κλούβες καθώς και ότι δεν θα εμφανιστούν ξανά κάγκελα μπροστά από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια πορειών και συγκεντρώσεων. Παρά ταύτα, περί τα μέσα του 2016 η Ηρώδου Αττικού έκλεισε εκ νέου, ενώ οι «κλούβες» των ΜΑΤ άρχισαν να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους στην ευρύτερη περιοχή -κυρίως γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στη Σταδίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αγρίεψε το ελληνικό υπουργείο Άμυνας στη διαρροή των Τούρκων περί «ευχαριστιών»: Δεν σας σεβαστήκαμε και ούτε θα σας σεβαστούμε

«Ουδείς «σεβασμός» επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της...
Κόσμος 0

"Εμετικό" - "Συγνώμη Χριστιανοί": Σάλος με την αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου από drag queens στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων - Τα σχόλια στο διαδίκτυο (Βίντεο)

Η επίσημη σελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε ότι η παράσταση ήταν μια «ερμηνεία του ελληνικού θεού του κρασιού και της...