Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Η απόλυτη δυστοπία: Δεκαπενταύγουστος με drones & με αστυνομία έξω από ναούς!

Σε πλήρη εφαρμογή έχει τεθεί το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για περιφρούρηση των μέτρων στις τουριστικές περιοχές.

Στο επίκεντρο βρίσκονται δημοφιλείς προορισμοί στο Ιόνιο πέλαγος και τις Κυκλάδες.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στη Μύκονο έχουν πάει επιπλέον 150 αστυνομικοί, στη Ζάκυνθο 120 και στη Σαντορίνη 80.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο «Δεκαπενταύγουστος»:

- Συνεχείς περιπολίες 
- Drones για έλεγχο κορωνοπάρτυ
- «Σκανάρισμα» στα social media για πάρτι
- Διακριτική παρουσία έξω από ιερούς ναούς 

Χωρίς χορούς

Από την Πολιτική Προστασία διαμηνύεται σε όλους τους τόνους ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και τα πρόστιμα τσουχτερά για τους παραβάτες, ενώ αναφορικά με τις μαζικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου παραπέμπουν στη σχετική ΚΥΑ της 16ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με αυτήν, επιτρέπονται μόνο πανηγύρια άνευ χορού, με καθήμενους ενώ ζητείται η εφαρμογή των μέτρων δημόσιας υγείας. Τουτέστιν, αποφυγή συνωστισμού, τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου, αντισηπτικά στα τραπέζια και τήρηση αποστάσεων στα τραπεζοκαθίσματα την οποία θα εγγυάται η εκάστοτε δημοτική αρχή.

Υπό τον φόβο ανεξέλεγκτης εξάπλωσης της πανδημίας, οι φετινοί αυστηροί κανόνες προβλέπουν επιπλέον ότι για το αν οι χώροι θα είναι αμιγείς ή μεικτοί αποφασίζουν οι υπεύθυνοι λειτουργίας.

Στους αμιγείς, η πληρότητα θα μπορεί να αγγίξει το 85% και οι συμμετέχοντες θα ελέγχονται κατά την είσοδό τους μέσω του Covid Free Gr app, ενώ στους μεικτούς η πληρότητα θα ξεκινά από 65% – 75%, ανάλογα με το μέγεθος του χώρου όπου θα φιλοξενείται η εκδήλωση.

Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική. 

Στα νησιά

Ιδιαίτερη ανησυχία ενόψει Δεκαπενταύγουστου, παρουσιάζει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ο κατεξοχήν τόπος όπου τα πανηγύρια και οι μαζικοί χοροί με τη συνεπακόλουθη κατανάλωση τοπικών οινοπνευματωδών ξεφυτρώνουν σε κάθε πλατεία και κάθε γήπεδο και συχνά διαρκούν ως την αυγή.

Ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με αφορμή την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, έχει ήδη απευθύνει έκκληση για τον έλεγχο της διασποράς του ιού και για την αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού, «προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία των πολιτών αλλά και να θωρακιστεί η οικονομία των νησιών σε μια περίοδο κατά την οποία η τουριστική κίνηση είναι εξαιρετική», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

Στο μήνυμά του, απευθυνόμενος προς πάσης φύσεως συλλογικότητες, ο Γιώργος Χατζημάρκος, εν μέσω μιας τουριστικής περιόδου με τεράστια προσέλευση κόσμου, ζητά να περιοριστούν στο μέγιστο δυνατό οι όποιες εκδηλώσεις για τη Μεγαλόχαρη ενώ σημειώνει ότι από την αυτοσυγκράτηση που απαιτείται να δείξουν οι πολίτες δεν θα καμφθεί το θρησκευτικό φρόνημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εσωτερική Ασφάλεια 0

Φωτιά στην Ευρώπη: Μυστικός εθνικιστικός στρατός της Βρετανίας ενώ στην Γερμανία έχουμε “Aφγανικό στρατό” κατά των εχθρών του Ισλάμ

Επερχόμενη σύγκρουση κοινωνιών στην πολυπολιτισμική Ευρώπη που αντιμετωπίζει επίσης ανεργία και ανασφάλεια; Η πρώτη...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Ρωσία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από τις ΗΠΑ-Ιρανικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35S εναντίον Ισραηλινών και Αμερικανικών F-35 με Ρώσους πιλότους;

Από ώρα σε ώρα η ισραηλινή επίθεση ενώ “ακροβολίστηκε” ο ιρανικός στόλος για να μην καταστραφεί εντός Ναυστάθμων καθώς...