Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Καλύτερη η εικόνα στα 5 μέτωπα πυρκαγιών της Μακεδονίας

Σε εξέλιξη συνεχίζουν να είναι οι πυρκαγιές σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ωστόσο, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εμφανίζουν όλες καλύτερη εικόνα και δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Στην Τορώνη, στη Σιθωνία Χαλκιδικής, όπου ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση, λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, παραμένουν 57 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα. Νωρίτερα συνέδραμαν το έργο της κατάσβεσης 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Ϋπηρεσίας.

Σε εξέλιξη παραμένει και η πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Γαλλικού στο Κιλκίς, όπου επιχείρησε και ελικόπτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Δυτική Μακεδονία, σε εξέλιξη είναι οι φωτιές στα όρια του Δίλοφου και Πεντάλοφου Κοζάνης και Σαμαρίνας Γρεβενών, στη Δεσκάτη και στον Πολύμυλο.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά, που ξέσπασε στις 12.35 το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Γαλλικού στο Κιλκίς. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα κι ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Τρία ήταν γύρω στις 15.30 τα πύρινα μέτωπα στη δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική: η πυρκαγιά στα όρια του Διλόφου και Πενταλόφου Κοζάνης και Σαμαρίνας Γρεβενών, που κατακαίει δασική έκταση και δύο φωτιές σε Δεσκάτη και στην περιοχή του Πολυμύλου, στη δημοτική ενότητα Ελλησπόντου. Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην Οινόη Κοζάνης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ