Κοινωνία

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αναστολή χωρίς όριο, όχι απολύσεις

Mε τρίμηνες συμβάσεις θα καλύψει η κυβέρνηση τα κενά που θα υπάρξουν στον δημόσιο τομέα λόγω της άρνησης υπαλλήλων να εμβολιαστούν. 

Οριστικά, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν θα αφορά εκπαιδευτικούς ή άλλους εργαζόμενους, αλλά μόνο όσους απασχολούνται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ, που πρέπει να έχουν εμβολιαστεί έως 16 Αυγούστου και στους υγειονομικούς που πρέπει να έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση και να έχουν προγραμματίσει τη δεύτερη έως την 1η Σεπτεμβρίου. 

Η διάταξη που αναμένεται να έλθει προς ψήφιση στη Βουλή προβλέπει:

-Την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για ομάδες εργαζομένων σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και δομές υγείας

-Την αναστολή εργασίας όσων αρνούνται να εμβολιαστούν και στους οποίους δεν θα καταβάλλεται ο μισθός τους

-Η αναστολή εργασίας δεν έχει χρονικό όριο, είναι όπως είπε ο υπουργός αόριστον. Θα ισχύει για όσο ο υπάλληλος αρνείται να εμβολιαστεί και φυσικά για όσο διαρκεί η πανδημία.

-Η αντικατάσταση όσων υπαλλήλων δεν θελήσουν να εμβολιαστούν θα γίνεται με προσλήψεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Η διάρκεια τους θα είναι τρίμηνη.

-Αν στο χρονικό διάστημα αυτό, ο υπάλληλος που έχει αντικατασταθεί αποφασίσει να εμβολιαστεί, θα υπάρξει παράλληλη εργασία.

Tέλος, δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων, ενώ, ειδικά για το Δημόσιο, δεν προβλέπεται παραπομπή στο πειθαρχικό.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...