Κοινωνία

Έρευνα: Τα μέτρα κατά του κορονοϊού και η εικόνα για εμβολιασμούς

Δυσαρέσκεια για εγκληματικότητα, εργασιακά και μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού καταγράφει δημοσκόπηση.

Τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, το εργασιακό νομοσχέδιο και η εγκληματικότητα αποτελούν τα «αγκάθια» της κυβέρνησης, σύμφωνα με έρευνα της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον αντίποδα το πρόγραμμα εμβολιασμών που συγκεντρώνει θετική ψήφο, καθώς το 67% δηλώνει ικανοποίηση σε αντίθεση με το 25%.

 

Αναφορικά με την εγκληματικότητα, το 33% των ερωτηθέντων δηλώνει καθόλου ασφαλείς και λίγο ασφαλείς δηλώνουν το 34%. Αθροιστικά, δύο στους τρεις δεν αισθάνονται ασφαλείς, ενώ στον αντίποδα αρκετά ή πολύ ασφαλείς δηλώνει το 24 και 7% αντίστοιχα.

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι σκοντάφτει και στο εργασιακό νομοσχέδιο καθώς το 54% των πολιτών θεωρεί πως οι ρυθμίσεις του είναι δυσμενείς για τους εργαζόμενους, ενώ μόλις το 25% τις θεωρεί θετικές. Ουσιαστικά, το εργασιακό νομοσχέδιο στηρίζουν 2 στους 3 ψηφοφόροι της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θετική σε ποσοστό 52% είναι η άποψη για την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Στο άλλο ζήτημα που απασχόλησε την επικαιρότητα και αφορά τη συνεπιμέλεια, νομοσχέδιο με το οποίο διαφώνησαν και δύο βουλευτές της ΝΔ, η πλειονότητα των ερωτηθέντων δηλώνει σε ποσοστό 49% ότι σε περίπτωση διαζυγίου πρέπει να υπάρχει συνεπιμέλεια των παιδιών εξίσου και από τους δύο γονείς. Το 30% δεν συμφωνεί.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην συντριπτική τους πλειονότητα εκείνοι που συμφωνούν είναι άνδρες, σε αντίθεση με τις γυναίκες που στην πλειονότητά τους διαφωνούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ