Κοινωνία

Το σενάριο που επικρατεί για την επαναλειτουργία των φροντιστηρίων

Το άνοιγμα των φροντιστηρίων απασχολεί όλο και περισσότερους -και κυρίως τους μαθητές του Λυκείου. Πότε αναμένονται οι αποφάσεις και το επικρατέστερο σενάριο.

Κλειστά παραμένουν τα φροντιστήρια εδώ και πολλούς μήνες, ακόμη και μετά το άνοιγμα των Λυκείων.

Ενώ οι αποφάσεις αναμένονται μετά το Πάσχα, προς το παρόν επικρατέστερη ημερομηνία για την επαναλειτουργία τους φαίνεται να είναι η 10η Μαΐου.

Στις 10 του επόμενου μήνα φαίνεται πως ανοίξουν και όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, εκτός από τα Λύκεια που ήδη λειτουργούν.

Φυσικά, η όποια απόφαση θα ληφθεί με βάση την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, η οποία θα έχει πρώτα εξετάσει την επιδημιολογική εικόνα καθώς και το αν η μέχρι στιγμής χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων έχει μεταβάλει τα δεδομένα.

Σημειώνεται πως χθες, Τρίτη, γνωστοποιήθηκε ότι ο αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια θα ανακοινωθεί στις 15 Μαΐου:

«Η 15η Μαΐου ορίζεται ως ημερομηνία ανακοίνωσης του αριθμού εισακτέων ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης» σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

 

Φέτος, για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί το παράλληλο μηχανογραφικό, δηλαδή οι φοιτητές θα μπορούν να συμπληρώσουν μηχανογραφικό είτε για να μπουν σε πανεπιστημιακά τμήματα μέσω πανελληνίων με τα αποτελέσματα των εξετάσεων είτε για να εισαχθούν σε κάποιο δημόσιο ΙΕΚ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...