Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

"Καμπανάκι" από ΠΟΥ: Έντονη εκθετική αύξηση των κρουσμάτων

Εκθετική αύξηση κρουσμάτων και θανάτων καταγράφει τις τελευταίες εβδομάδες ο πλανήτης, όπως διευκρίνισε ο Γ.γ του ΠΟΥ.

Για έβδομη συνεχή εβδομάδα βρίσκονται σε άνοδο τα κρούσματα κορονοϊού ανά τον κόσμο και για τέταρτη οι θάνατοι από την COVID-19, γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αμπχανόμ Γκεμπρεγιέσους.

«Καταγράφουμε έβδομη συνεχή εβδομάδα αύξησης των κρουσμάτων και τέταρτη εβδομάδα αύξησης των θανάτων. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε τον τέταρτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων σε μία εβδομάδα μέχρι στιγμής. Πολλές χώρες σε Ασία και Μέση Ανατολή καταγράφουν μεγάλη άνοδο σε μολύνσεις. Κι αυτό παρά το γεγονός πως πάνω από 780 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως» ανέφερε ο ίδιος.

Επιπλέον, όπως ανέφερε η επικεφαλής επιστήμονας του Οργανισμού, Σούμια Σουαμινάταν, ο ΠΟΥ εξετάζει προτάσεις προκειμένου να επεκτείνει τη δυνατότητα παρασκευής εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Τι αναφέρει ο ΠΟΥ για το ρωσικό εμβόλιο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σχεδιάζει να στείλει αντιπροσωπεία επιθεώρησης της παραγωγής του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V τον Μάιο και τον Ιούνιο, σύμφωνα με έγγραφο του ΠΟΥ.

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο «απαιτούνται περαιτέρω στοιχεία. Οι έλεγχοι θα διεξαχθούν τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2021».

Σύμφωνα με το έγγραφο, η ημερομηνία αξιολόγησης της ασφάλειας τού Sputnik V, από τους ειδικούς του ΠΟΥ θα οριστεί «αφότου υποβληθούν όλα τα στοιχεία και ολοκληρωθούν οι επιθεωρήσεις».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...
νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...