Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κλειδώνει οριστικά για τις 12 Απριλίου το άνοιγμα των Λυκείων

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων φαίνεται να εισηγείται υπέρ του ανοίγματος όλων των τάξεων του Λυκείου από τις 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει ο ΣΚΑΪ, οι ειδικοί φαίνεται ότι τίθενται υπέρ της επιστροφής των μαθητών αυτών στις τάξεις τους, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη.

Η Επιτροπή συνεδριάζει από τις 10:00 το πρωί με θέμα τα σχολεία, ενώ στις συζητήσεις λαμβάνει μέρος και η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάντως, η εισήγηση του υπουργείου Παιδείας στους ειδικούς ήταν ακριβώς αυτή, να επιστρέψουν στην δια ζώσης εκπαίδευση όλοι οι μαθητές του Λυκείου.

Οι διαθέσιμες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις και εντός της σημερινής ημέρας.

«Όπλο» τα self test

Σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις παίζει το ότι έχουν φτάσει στα φαρμακεία της χώρας τα self test που θα αρχίσουν να διατίθενται από αύριο Πέμπτη στα μεγάλα αστικά κέντρα και από την Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως έχει ξεκαθαριστεί, προτεραιότητα στην προμήθειά τους από τα φαρμακεία θα έχουν οι μαθητές των Λυκείων αλλά και οι εκπαιδευτικοί.

Η πλατφόρμα για τα self test - self-testing.gov.gr - θα ανοίγει μόνο με τον ΑΜΚΑ μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ