Κοινωνία

Lockdown στην Αττική μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα

Το lockdown στην Αττική αναμένεται να παραταθεί για ακόμη μια εβδομάδα, μέχρι και τις 15 Μαρτίου, ώστε να βελτιωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα της πρωτεύουσας που αυτή τη στιγμή προκαλούν ανησυχία στους ειδικούς.

Ο Μάρτιος μπήκε στη χώρα μας με 30 νεκρούς και 1.167 νέα κρούσματα της COVID-19, ενώ για ακόμη ένα 24ωρο τα μισά από αυτά εντοπίστηκαν στην Αττική.

Παράλληλα, διατηρείται η πίεση στο σύστημα υγείας, καθώς η πληρότητα των ΜΕΘ στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας αγγίζει το 95%.

Άλλωστε το «σήμα» για την παράταση του απαγορευτικού, μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, έδωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης που τόνισε πως χρειάζεται μία ακόμη προσπάθεια αυτές τις δύο εβδομάδες, ώστε έπειτα να επανέλθουν οικονομία και εκπαίδευση.

Τι θα ανοίξει από 16 Μαρτίου



Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έχει το βλέμμα στραμμένο στην σταδιακή επανεκκίνηση της κοινωνικο-οικονομικής ζωής από την επόμενη της Καθαράς Δευτέρας.

Σύμφωνα με το STAR, προτεραιότητα έχει η επαναλειτουργία των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό αν αυτό θα γίνει με τη μέθοδο του click away ή τοu click in shop, όμως στόχος είναι να δοθεί μια «ανάσα» στην αγορά.

Πάντως, ανεξάρτητα με τον χρόνο ή τον τρόπο θα ανοίξει εκ νέου η αγορά, για τους καταναλωτές θα είναι απαραίτητη η αποστολή γραπτού μηνύματος SMS στον νέο πενταψήφιο αριθμό, το 13032, που λειτουργεί παρά το κλειστό λιανεμπόριο.

Επίσης, στον «αέρα» φαίνεται πως είναι το άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο προκρίνεται η διά ζώσης παρακολούθηση μαθημάτων για Γυμνάσια και Λύκεια και σε δεύτερο χρόνο να χτυπήσει κουδούνι για τα δημοτικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-Ισραήλ-Η Χεζμπολάχ εκκένωσε το αρχηγείο της στην Βυρητό-Σε ύψιστη ετοιμότητα όλες οι βάσεις του Ισραήλ

Ομάδα Ισραηλινών χάκερ κτύπησε το Ιράν- Μπάιντεν και Νετανιάχου συντονίζουν τις δυνάμεις τους πριν την τελική ώρα-Οι...