Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Συνελήφθη Δημήτρης Λιγνάδης - Ένταλμα σύλληψης για τον ηθοποιό και σκηνοθέτη

Εκδόθηκε ένταλμα για τον Δημήτρη Λιγνάδη και συνελήφθη.

Στη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές μετά και τη σχετική έκδοση εντάλματος σύλληψης σήμερα Σάββατο.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν στο σπίτι που είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα στις Αρχές και η κατηγορία είναι «για βιασμό κατά συρροή».

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης»

Αρχικό κείμενο:

Αργά το μεσημέρι κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι ο κ. Λιγνάδης παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ.


Το protothema.gr επικοινώνησε μαζί του και ο κ. Λιγνάδης είπε ότι μετέβη αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και δήλωσε στους αστυνομικούς τη διεύθυνσή του προσθέτοντας ότι είναι στη διάθεση της αστυνομίας. Στη συνέχεια αποχώρησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως δήλωσε στο protothema.gr: «Δεν είμαι στο σπίτι μου. Δεν είμαι στη ΓΑΔΑ. Είμαι σε ένα φιλικό σπίτι. Ξέρω τι υπάρχει από το πρωί. Η παραφιλολογία φτιάχνει ένα κλίμα πιεστικό πολλές φορές και δεν μπορώ να το συντηρήσω Μέχρι πρότινος έλεγαν ότι υπάρχουν εντάλματα και δεν υπάρχει τίποτα».


Σε ερώτηση που βρίσκεται απαντά «Είμαι σε ένα φιλικό σπίτι. Και δεν ξέρω αν θα επιστρέψω στο σπίτι μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει εκδοθεί ακόμα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Ωστόσο, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αυτό είναι κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός των επόμενων ωρών.

Άλλωστε, όπως είχε γνωστό από νωρίτερα, ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση των καταγγελιών είναι έτοιμος να εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του μηνυόμενου, χωρίς να περιμένει την κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει για τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στο ΣΕΗ.

Οι εν λόγω ραγδαίες εξελίξεις έρχονται μετά και τη νέα μήνυση που κατέθεσε χθες 25χρονος, που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού στα 14 χρόνια του (αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί), αλλά και την κατάθεση σημαντικής μάρτυρος – κλειδί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Ο διάλογος του Λιγνάδη με τον αστυνομικό στη ΓΑΔΑ

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ανέβηκε στον 10ο όροφο της ΓΑΔΑ, μαζί με τον δικηγόρο του, και ακολούθησε ο διάλογος με τον αστυνομικό:

Λιγνάδης: Διαβάζω και ακούω από το πρωί ένταλμα σύλληψης σε βάρος μου. Αν ισχύει παρακαλώ πολύ θέλω να το μάθω και θέλω να σας πω ότι είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης

Αστυνομικός: Από τον έλεγχο που κάναμε δεν έχουμε διαπιστώσει να μας έχει σταλεί κάτι από την Εισαγγελία. Εμείς δεν κάνουμε κάποια έρευνα, ούτε γνωρίζουμε κάτι για την υπόθεση, απλά η υποχρέωσή μας είναι να εκτελούμε τα εντάλματα.

Λιγνάδης: Παρακολουθώ ότι έχουν στηθεί λαϊκά δικαστήρια και θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, ότι είμαι στη διάθεση των Αρχών.

Μάλιστα, ο κ. Λιγνάδης άφησε την κάρτα με το τηλέφωνο και τα στοιχεία του και επανέλαβε ότι εάν αποφασίσουν οι δικαστικές αρχές να εκδώσουν ένταλμα είναι στη διάθεσή τους. Λίγο αργότερα, αποχώρησε.

Πάντως, οι αρχές ασφαλείας διατύπωναν το ερώτημα γιατί ο κ. Λιγνάδης δεν πήγε απευθείας στην Εισαγγελία που κάνει την έρευνα και πήγε στο κτήριο της ΓΑΔΑ.

Τι ανέφερε ο δικηγόρος του

Σε διευκρινιστικές δηλώσεις προχώρησε ο Νίκος Γεωργουλέας, δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, μετά τις πληροφορίες ότι ο ίδιος και ο εντολέας του βρέθηκαν στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να ενημερωθούν αν υπάρχει ένταλμα σε βάρος του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη.

“Μετά από έντονη φημολογία περί εντάλματος σύλληψης και αλλεπάλληλες κλήσεις από δημοσιογράφους τόσο προς εμένα όσο και προς τον κ. Λιγνάδη, ζήτησα ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες μου είπαν ότι ο κ. Λιγνάδης δεν αναζητείται. Είμαστε ακόμα σε αναμονή. Συνεχίζουμε να μην έχουμε κάτι (σ.σ. καταγγελία) στα χέρια μας. Ο κ. Λιγνάδης είναι στη διάθεση των αρχών”, δήλωσε στο newsit.gr ο δικηγόρος του, Νίκος Γεωργουλέας, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει εάν ο σκηνοθέτης προσήλθε ή όχι στη ΓΑΔΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης