Κοινωνία

Πέθανε τελικά ο καημένος σκυλάκος που χτυπήθηκε από βέλος

Κατέληξε τα ξημερώματα ο άτυχος σκύλος που χτυπήθηκε από βέλος στην αυλή του σπιτιού του στην Πετρούπολη. Σύμφωνα με τον κηδεμόνα του έπαθε ανακοπή καρδιάς.
Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ «χτενίζει» την περιοχή για τον εντοπισμό του δράστη. 

Σημειωτέον ότι πλέον ο βασανισμός και η φόνευση ζώου διώκονται ως κακούργημα με πρόστιμο 30.000 ευρώ αλλά και ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή μέχρι 10 έτη. 


Ο σκύλος ηλικίας μόλις 2,5 ετών ονομαζόταν Μπρούνο και είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά, 2 χιλιοστά μόλις δεξιά από την καρδιά. Νοσηλεύτηκε και χειρουργήθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SKAI.gr, υπάρχουν κάμερες στην περιοχή αλλά και αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος θα καταθέσει και κυνήγησε το δράστη, που διέφυγε προς το βουνό. 

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων, Μάρθα Πουλτίδου, δήλωσε στο SKAI.gr: "Ακόμη μία ειδεχθής κακοποίηση έλαβε χώρα, το ζώο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Πρέπει να θυμίσουμε σε όσους αποπειρώνται να δολοφονήσουν ανυπεράσπιστα πλάσματα ότι πλέον η πράξη τους είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και διώκεται με ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 έτη. Οποιοσδήποτε έχει πληροφορίες σχετικά με το δράστη οφείλει να μιλήσει στην αστυνομία".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...