Συγκέντρωση κατά της χρήσης μάσκας
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη συγκέντρωση κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία

Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής γονείς που εναντιώνονται στη χρήση μάσκας από τα παιδιά τους στο σχολείο.

Διαδήλωση κατά της χρήσης μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα γονείς στη Θεσσαλονίκη ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου.

Οι γονείς, που εναντιώνονται στην υποχρεωτική μάσκα εντός των σχολείων κατόπιν σχετικής απόφασης της κυβέρνησης, συγκεντρώθηκαν στις 6:30 το απόγευμα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

https://www.facebook.com/SputnikEllada/videos/448419459429440/

Μάλιστα, στο κάλεσμα που απευθύνουν στο Facebook καλούν πολίτες και από άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και στην Αθήνα να διαμαρτυρηθούν.

Υπενθυμίζεται πως ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς, πριν από λίγες ημέρες κατήγγειλε, ότι πολίτες ζητούν από γιατρούς ψευδή πιστοποιητικά για να μην φορούν μάσκα για τον κορονοϊό. 

Ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με επείγουσα ανακοίνωσή του, αναφέρει ποιοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εξαιρεθούν από τη χρήση μάσκας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, τα νοσήματα βάσει των οποίων ένας ασθενής δικαιούται για αμιγώς επιτακτικούς λόγους να απαλλαχθεί από τη χρήση μάσκας είναι συγκεκριμένα.

Αναλυτικότερα, εξαιρούνται:

  • Τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.
  • Τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ο ΙΣΑ προειδοποιεί: «Είμαστε βέβαιοι ότι ως ιατρικό σώμα θα επιδείξετε τη δέουσα προσοχή, σύνεση, αλλά και φειδώ, τιμώντας το ιατρικό λειτούργημα. Οφείλετε να χορηγήσετε τέτοια βεβαίωση μόνο εφόσον η σχετική επιστημονική κρίση ανήκει στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας σας, όπως ο νόμος/κώδικας ιατρικής δεοντολογίας (αρθ. 5 του ν. 3418/2005) επιτάσσει, και υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι η κρίση αυτή στηρίζεται σε σαφή και αδιαμφισβήτητα επιστημονικά/ιατρικά δεδομένα».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...