Κοινωνία

Πανελλήνιες 2020: Πότε βγαίνουν οι βάσεις; - Οι εκτιμήσεις για τα Πεδία

Τα αποτελέσματα και οι βάσεις 2020 αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Πώς θα κινηθούν οι βάσεις σε κάθε πεδίο.

Λίγες ημέρες απομένουν για να ανακοινωθούν οι βάσεις 2020 και τα αποτέλεσμα για την είσοδο των υποψηφίων των Πανελληνίων στις σχολές της επιλογής τους.

Οι βάσεις 2020 εκτιμάται ότι θα καταγράψουν πτώση, με λίγες μόνο εξαιρέσεις που θα καταγράψουν άνοδο.

Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα και οι βάσεις 2020


Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι βάσεις 2020 αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη αυτής της εβδομάδας.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο οι βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων να ανακοινωθούν την Παρασκευή, 28 Αυγούστου, ή -το αργότερο- τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου, όπως μετέδωσε το ethnos.gr επικαλούμενο στελέχη του υπουργείου Παιδείας.

Πώς θα κινηθούν οι βάσεις 2020


Για αναμενόμενη πτώση στις βάσεις 2020, με ορισμένες εξαιρέσεις, έκανε λόγο ο μαθηματικός και σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Ο κ. Στρατηγάκης μίλησε αναλυτικά για κάθε Επιστημονικό Πεδίο.

Νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι, ο εκπαιδευτικός αναλυτής, Γιώργος Χατζητέγας, είχε προβλέψει «ιστορική», όπως είπε, πτώση στις Ιατρικές Σχολές.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι πτώση θα υπάρξει γενικότερα στις σχολές Υγείας, του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων που συγκέντρωσε πάνω από 17.000 μόρια και διεκδικεί τις σχολές αυτές, είναι λίγο μεγαλύτερος από 1.000.

Πτώση «έβλεπε» και στις βάσεις της Νομικής, σημειώνοντας ότι θα είναι «μικρή, αλλά όχι εντυπωσιακή».

Στις υπόλοιπες σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι σχολές Ψυχολογίας, όπως είχε πει, «είναι σαφές ότι θα υποχωρήσουν οι βάσεις».

«Γενικά, στο 1ο πεδίο, όσο πιο χαμηλόβαθμη η σχολή τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πτώση» εξηγούσε.
Σαφής πτώση προέβλεπε, τέλος, στις βάσεις των σχολών του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου, ήτοι των Θετικών Επιστημών και Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ