κορωνοϊός και Σαντορίνη
Κοινωνία

Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα και στη Σαντορίνη λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού να συνεχίζουν να αυξάνονται (την Κυριακή υπήρξε καταγραφή – ρεκόρ με 284 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα), επιβάλλονται και στη Σαντορίνη νέα έκτακτα μέτρα εν μέσω τουριστικής περιόδου. Ανάμεσα σε άλλα, ξεκινούν αυστηροί έλεγχοι από την Αστυνομία, ειδικά στην Οία όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση τουριστών. Περιοριστικά μέτρα έχουν ληφθεί το τελευταίο διάστημα και σε Λέσβο, Ρόδο, Ζάκυνθο, Κω, Βόλο, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Μύκονο, Κρήτη και άλλες περιοχές της χώρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, αποφάσισε να προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού εν μέσω τουριστικής περιόδου, λόγω της αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των τελευταίων εβδομάδων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο δήμος Ζακύνθου ξεκινά να μοιράζει δωρεάν μάσκες στους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί, ενώ έχουν αγορασθεί 30.000 χειρουργικές μάσκες οι οποίες θα διανέμονται στο λιμάνι όπου φθάνουν οι τουρίστες αλλά και στην Οία όπου συνήθως καταγράφεται συνωστισμός για το ηλιοβασίλεμα. Ταυτόχρονα, ξεκινούν και αυστηροί έλεγχοι από την Αστυνομία, ειδικά στην περιοχή της Οίας.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε ημερήσιο ρεκόρ αριθμό κρουσμάτων στη χώρα. Συγκεκριμένα υπήρξε καταγραφή 284 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ δύο ακόμα άνθρωποι πέθαναν από τον ιό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θυμάτων στα 284.

Εκτός της Σαντορίνης, περιοριστικά μέτρα έχουν ανακοινωθεί και στη Λέσβο, όπως η απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί. Έχει τεθεί ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Σημειώνεται ότι κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων. Η ισχύς των περιοριστικών μέτρων θα διαρκέσει 8 ημέρες και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου και ώρα 6.00 π.μ. έως και την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.00 π.μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι σε παρόμοιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές:

  1. η Περιφέρεια Κρήτης
  2. η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
  3. η Περιφέρεια Αττικής,
  4. η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης
  5. η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας
  6. η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας
  7. η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας
  8. η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας
  9. η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

καθώς επίσης και οι Δήμοι:

  1. Βόλου
  2. Κατερίνης
  3. Ρόδου
  4. Ζακύνθου
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ