Κορωνοϊός στην Ελλάδα
Κοινωνία

Κορονοϊός: Τέσσερις νεκροί μέσα σε μία μέρα στην Ελλάδα

Η άτυχη γυναίκα είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό και είχε μεταφερθεί με αεροδιακομιδή στο Ηράκλειο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η 78χρονη έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Πρόκειται για το 201ο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας και τον δεύτερο θάνατο από κορωνοϊό σε νοσοκομείο της Κρήτης.  Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης,  πρόκειται για Ελληνοαμερικανίδα, η κατάσταση της οποίας είχε επιδεινωθεί τα τελευταία 24ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται ότι σήμερα έχασαν η ζωή τους άλλοι τρεις ασθενείς με COVID-19, που νοσηλεύονταν σε Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 85χρονο που κατέληξε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, έναν 91χρονο και μία 75χρονη που νοσηλεύονταν στο ΑΧΕΠΑ.

Tην Τετάρτη ανακοινώθηκαν 32 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα από τον ΕΟΔΥ.

Τα 9 βρέθηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα:

  • εννέα (9) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
  • πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
  • οκτώ (8) κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης
  • έξι (6) κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής
  • ένα (1) κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης
  • ένα (1) κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου
  • ένα (1) κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας
  • ένα (1) κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4077, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες.

1128 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2066 (50.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 200 θανάτους συνολικά στη χώρα. 65 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Το Κούρσκ έχει 1000 πόρτες εισόδου και καμία εξόδου-Οι Ρώσοι εξόντωσαν 2300 στρατιώτες του Κιέβου και περικύκλωσαν τους υπόλοιπους 12.000 (Βίντεο)

Ο ρωσικός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο του χωριού Κρούπετς στην περιοχή Κουρσκ, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΑΜ-Οι Ουκρανοί δεν...