Κοινωνία

Βίντεο Τούρκου διακινητή: Έχω γεμίσει την μισή Ευρώπη με μετανάστες

Ανατριχιαστική η ομολογία του Τούρκου διακινητή λαθρομεταναστών στο βίντεο που ακολουθεί: “κάνω αυτή τη δουλειά εδώ και 20 χρόνια, ζω από αυτό, περνώντας από τα σύνορα, παίρνω 500-600 ευρώ ανά κεφαλή, ήμουν 6 χρόνια στη φυλακή για τον λόγο αυτό, τώρα ο Ερντογάν άνοιξε τα σύνορα και βγήκα για να βγάλω λεφτά, έχω γεμίσει την μισή Ευρώπη με μετανάστες”.

https://twitter.com/i/status/1234558311330189312

 

 

Εισβολή: 150.000 μετανάστες έτοιμοι για Λέσβο

 

Την ίδια στιγμή που η ομολογία αυτή απαντάει ακόμη κα ιστους πιο επίμονους που μιλούν για ανθρωπισμό και αλληλεγγύη, η ελληνική κυβέρνηση αναφέρει ότι προετοιμάζεται για 150.000 εισερχόμενους μετανάστες που αναμένεται να προσπαθήσουν να φτάσουν στο νησί της Λέσβου στο Ανατολικό Αιγαίο από τις τουρκικές ακτές με βάρκες. Οι ελληνικές αρχές προέβησαν στην αξιολόγηση αυτή αφού επεξεργάστηκαν πολλά αντικείμενα πληροφοριών και δεδομένων από διάφορες πηγές. Ο αριθμός των μεταναστών που προετοιμάζονται για να κάνουν το ταξίδι από την τουρκική ακτή προς τα ελληνικά νησιά στο Ανατολικό Αιγαίο έχει επιβεβαιωθεί από εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Άλλωστε ο Ερντογάν έχει πολλάκις προειδοποιήσει πως θα ανοίξει τα σύνορα για την Ευρώπη στους μετανάστες, αν δεν πάρει αυτά που θέλει από τους αξιωμαοτύχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και βέβαια η ακτοφυλακή του τουρκικού καθεστώτος δεν ανταποκρίνεται στις ελληνικές αρχές και την Frontex, αλλά αντιθέτως βοηθά να διασχίσουν σκάφη γεμάτα με μετανάστες τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.

Τη Δευτέρα, αναφέρθηκε ότι πάνω από 1.000 μετανάστες έχουν φτάσει στα ελληνικά νησιά μόνο τις τελευταίες 24 ώρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...