Κοινωνία

“Αγιογραφίες” Αντετοκούνμπο, Τσιτσιπά, Λάνθιμου Μπαμπινιώτη από καλλιτέχνη street art (ΦΩΤΟ)

Έναν πρωτότυπο όσο και αμφιλεγόμενο τρόπο να “υμνήσει” κάποιος ξεχωριστούς Έλληνες για την προσφορά τους επέλεξε ο καλλιτέχνης street art με το προσωνύμιο Fikos .

Στην νέα του σειρά με τίτλο "Εμείς, οι Νέοι Έλληνες", εμφανίζει δημοφιλή πρόσωπα από τον αθλητισμό, την τέχνη, την επιστήμη κλπ σε ένα “αγιογραφικό” μοτίβο με έντονα στοιχεία βυζαντινής τέχνης.

Με μορφές Αγίων και ονόματα αντίστοιχα , όπως Ανδετοκούμβιος, ο Fikos θέλει να στείλει το δικό του μήνυμα για εξέχουσες προσωπικότητες της χώρας μας.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στην LIFO “Aν έχεις γεννηθεί στην Ελλάδα και ασχολείσαι με τον πολιτισμό, είναι δύσκολο να μη σε απασχολεί το θέμα της ελληνικής αρχαιολαγνείας, φαινόμενο, ίσως, μοναδικό στον κόσμο. Κάθε Έλληνας που θέλει να υπερηφανευτεί έναντι άλλων λαών κομπάζει για 2-3 φιλοσόφους που έδρασαν σε αυτόν τον τόπο 2.500 χρόνια πριν” .

«Ξεκίνησα αυτήν τη σειρά έργων ως υπενθύμιση πως δεν είμαστε οι "αρχαίοι Έλληνες". Δεν δώσαμε τη Δημοκρατία σε κανέναν, δεν χτίσαμε κανέναν Παρθενώνα και, δυστυχώς, είμαστε μακριά από αυτό που λέμε "αρχαίο ελληνικό πνεύμα". Είμαστε, όμως, κι εμείς Έλληνες, οι Νέοι Έλληνες. Ένας λαός που μπορεί να έχει αρκετά προβλήματα, αλλά έχει πετύχει και αρκετά σημαντικά πράγματα τον τελευταίο αιώνα, για τα οποία μπορεί και θα έπρεπε να είναι υπερήφανος. Τέτοια επιτεύγματα παρουσιάζει αυτή η σειρά μέσα από πρόσωπα σημαντικών νέων Ελλήνων» λέει ο καλλιτέχνης

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...