Κοινωνία

Ιδιοκτήτης κατειλημμένου κτιρίου στα Εξάρχεια: Με απειλούσαν οι καταληψίες

Η 49χρονη Ελληνοαυστραλέζα, που είχε ξεφύγει από την επιχείρηση του Λιμενικού στα Εξάρχεια πριν από μία εβδομάδα, ήταν ανάμεσα στους 102 προσαχθέντες της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε δύο καταλήψεις, στο «άβατο» της πρωτεύουσας.

«Με απειλούσαν να μην καλέσω την αστυνομία», δήλωσε χθες στον «Ε.Τ.» ο ιδιοκτήτης του ενός από τα δύο υπό κατάληψη κτίρια.

Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τις έξι το πρωί, όταν άνδρες των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, της Δίωξης Ναρκωτικών αλλά και της Ασφάλειας Αττικής έφτασαν έξω από δύο υπό κατάληψη κτίρια στην οδό Τζαβέλλα. Εκεί είχαν βρει καταφύγιο μετανάστες και πρόσφυγες και μεταφέρθηκαν από πάνοπλους αστυνομικούς στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην ΕΛ.ΑΣ. Εκτός από τη γυναίκα που είχαν προσπαθήσει να συλλάβουν τα στελέχη της Δίωξης του Λιμενικού ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και δύο άτομα που έκαναν τους «συντονιστές» των καταλήψεων. Και οι 102 προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ. στην Πέτρου Ράλλη, σε μία προσπάθεια να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία τους.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής παρά τις έρευνες δεν εντόπισαν ναρκωτικές ουσίες ή λαθραία τσιγάρα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο σημείο γινόταν διαρκώς διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αλλά και λαθραίων τσιγάρων.

Επιπρόσθετα, οι ίδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι πρόσφυγες και μετανάστες είχαν βρεθεί στα δύο κτίρια τουλάχιστον τον τελευταίο ένα χρόνο μετά από παραίνεση μελών ΜΚΟ αλλά και… αγνώστων. Ειδικότερα, οι άγνωστοι τους είχαν πει πως «θα έχετε ασφαλή διαμονή στο κέντρο της Αθήνας» και ότι «δεν θα σας εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ.». «Είχαν καταφέρει να διαρρήξουν το κτίριό μου τον τελευταίο ένα χρόνο. Μου έλεγαν να μην καλέσω την αστυνομία. Να είμαι ήσυχος και να μην τους ενοχλήσω. Εκαναν διακίνηση ναρκωτικών ουσιών έξω και μέσα στο κτίριο. Με είχαν απειλήσει. Μου έλεγαν πως το κτίριο πλέον τους ανήκει, πως δεν έχω λόγο.

Ακολούθησα όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, πήγα στον εισαγγελέα, πήγα στη ΓΑΔΑ, πήγα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μας ενημέρωσαν αργά το βράδυ πως το πρωί θα μπουν στα κτίριά μας», πρόσθεσε στις δηλώσεις του ο ιδιοκτήτης του δεύτερου κτιρίου, θέλοντας φυσικά να διατηρήσει την ανωνυμία του, υπό τον φόβο απειλών κουκουλοφόρων και ναρκεμπόρων στην περιοχή. Σημειώνεται πως και οι δύο ιδιοκτήτες ασφάλισαν με κάγκελα και πόρτες ασφαλείας τα κτίριά τους, καθώς θεωρούν πως άγνωστοι θα προσπαθήσουν και πάλι να τα διαρρήξουν και να εγκατασταθούν σε αυτά με το «έτσι θέλω».

Ταυτόχρονα, με τη διπλή εκκένωση των καταλήψεων στην οδό Τζαβέλλα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έκανε έφοδο χθες το πρωί σε διαμέρισμα στην οδό Σολωμού, σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Εξαρχείων. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν τρία άτομα (δύο άνδρες και μία γυναίκα). Από την έρευνα στην οικία βρέθηκε συνολικά και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 1.750 γραμμαρίων και αναλυτικά:

• 188 συσκευασίες, περιέχουσες ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 410 γραμμαρίων, έτοιμες προς πώληση-συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 1.340 γραμμαρίων

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

• χρηματικό ποσό 2.025 ευρώ

• 4 συσκευές κινητής τηλεφωνίας

«Η κατεύθυνση είναι το δόγμα μηδενικής ανοχής, δεν υπάρχει άβατο στη χώρα. Πριν από έναν μήνα όχι μόνο η σημερινή που είδε το φως της δημοσιότητας από τα ξημερώματα, είχαμε κάνει μια πολύ μεγάλη και πολύ επιτυχημένη επιχείρηση μέσα στην ίδια περιοχή», δήλωσε χθες η αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, με δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. «Από τα 60 κτίρια γιατί είναι 60 οι καταλήψεις, είναι ένα από αυτά. Αν όμως γίνει η επιχείρηση γίνουν οι προσαγωγές και φύγουν, να είστε σίγουροι το μεσημέρι πάλι κάποιοι θα μπούνε μέσα», επισήμανε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Πάντως, χθες το απόγευμα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ακαδημίας κάτοικοι των Εξαρχείων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο «γκέτο» της Αθήνας. Λίγα λεπτά μετά τη συγκέντρωσή τους, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν για ακόμη μία φορά στη διμοιρία των ΜΑΤ, στην Τοσίτσα, με τους αστυνομικούς να «απαντούν» με δακρυγόνα.

eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...