ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ1 ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. μουστάρδα απαλή (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 λεμόνι (ο χυμός του)
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε φέτες προσέχοντας να μην διαλυθούν οι φουντίτσες. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ταψί. Ανακατεύουμε σε μπολ το σκόρδο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, την μουστάρδα αν χρησιμοποιούμε και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε να πάνε τα υλικά παντού. Απλώνουμε το κουνουπίδι στη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. Βγάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με το λεμόνι.
cooklos.gr