Σκοπιανό

Τέρμα τα ψέματα: Οι Σκοπιανοί τα πήραν όλα: «Μακεδόνες εμείς, Μακεδόνες και εσείς» - Προβληματισμένοι οι Σέρβοι - Παρέμβαση Ι. Ντάτσιτς

Ανοιξε ο Ασκός του Αιόλου. Ολα δείχνουν πως η Κυβέρνηση μας κρύβει πολλά πλέον. Η συμφωνία έχει πολλά μελανά, ή κρυφά σημεία στα οποία τόσο ο Α. Τσίπρας, όσο και ο Ν. Κοτζιάς, θα πρέπει να μας απαντήσουν άμεσα.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Σκοπίων: Μακεδόνες εμείς, Μακεδόνες και εσείς - Εξαρτάται τον πολιτισμό

"Συμφωνήσαμε από κοινού τι σημαίνει ο όρος "Μακεδόνας" για την Ελλάδα και τι σημαίνει "Μακεδόνας" για εμάς", αναφέρει σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο Epsilon ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων Μίλε Μποσνιακόφσκι.

"Στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται "Μακεδόνες" και ανήκουν στον ελληνικό πολιτισμό είναι 100% αποδεκτό από εμάς. Στο ίδιο άρθρο η επίσημη ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε ότι υπάρχει μια χρονική στιγμή που ο όρος "Μακεδόνες" και "Μακεδονία" έγινε δεκτός για τον δικό μας πολιτισμό που είναι τελείως διαφορετικός από τον δικό σας πολιτισμό. Επομένως δεν βλέπω κανένα σημείο διαμάχης", αναφέρει ο Σκοπιανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

https://www.youtube.com/watch?v=65-lOLJVL1o

Η συμφωνία αυτή έχει πολλά σημεία τα οποία δεν είναι ξεκάθαρα και χρήζουν περαιτέρω μελέτης. Το επίμαχο άρθρο 7 με τα επιμέρους εδάφια, όπως δημοσιεύτηκε στα ελληνικά Μ.Μ.Ε. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αυτό:

Εδάφιο 1. «Τα μέρη αναγνωρίζουν ότι η εκατέρωθεν αντίληψή τους ως προς τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» αναφέρεται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και ιστορική κληρονομιά».

Το πρώτο εδάφιο είναι ασαφές και ουσιαστικά δηλώνει ότι το κάθε κράτος μπορεί να ερμηνεύει τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδόνας», σύμφωνα με τη δική του αντίληψη, τα δικά του πιστεύω, χωρίς να δεσμεύεται και χωρίς να ξεκαθαρίζει με ακρίβεια ποιος είναι ποιος.

Εδάφιο 2. «Αναφορικά με την Ελλάδα, με αυτούς τους όρους [«Μακεδονία», «Μακεδόνας»] νοούνται όχι μόνο η περιοχή και ο πληθυσμός της βόρειας Ελλάδας αλλά και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και ο Ελληνικός πολιτισμός, η ιστορία, η κουλτούρα και η κληρονομιά αυτής της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα».

Εδάφιο 3. «Αναφορικά με την ΠΓΔΜ, με αυτούς τους όρους [«Μακεδονία», «Μακεδόνας»] νοούνται η επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά από αυτά που αναφέρονται στο παραπάνω εδάφιο (άρθρο 7.2)».

Από τη στιγμή που η ελληνική πλευρά αποδέχεται πως η κάτοικοι αυτού του κράτους είναι «Μακεδόνες» και όχι «Βορειομακεδόνες» η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» δεν διαχωρίζεται από τη Μακεδονία, το Βόρειο Τμήμα της Ελλάδας, και τα εδάφη της.

Ετσι διατηρούν το όνομα «Μακεδόνες», επειδή ακριβώς θέλουν να κρατήσουν ζωντανές τις αλυτρωτικές τους βλέψεις.

Βέβαια και ο ίδιος ο Ζάεφ αποκάλεσε τον ευατό του Μακεδόνα.

«Με τη συμφωνία», υπογράμμισε. «έχουμε επιτέλους μια χώρα που θα αναγνωρίζεται από όλους, από ολόκληρο τον κόσμο. Έχουμε επιτέλους μια χώρα όπου ζει ένα αναγνωρισμένο “μακεδονικό” έθνος με μια αναγνωρισμένη “μακεδονική” γλώσσα. (…)

Είπατε κάτι; Καμία αντίδραση επί τούτου από την Ελληνική Κυβέρνηση. Χωρίς περεταίρω σχόλια, τα δώσαμε όλα και πραγματικά τώρα αρχίζει η κόλαση. 

Παρέμβαση Σερβίας

Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι η χώρα του στηρίζει την συμφωνία για το όνομα που υπέγραψαν Αθήνα και Σκόπια, αλλά δεν υπάρχει λόγος να συγχαρεί τις δυο πλευρές. «Η συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων είναι διμερές ζήτημα και δεν υπάρχει ανάγκη ανάμειξης της Σερβίας αφού δεν είναι προσκεκλημένο μέρος. 

Δεν απευθύναμε συγχαρητήρια γιατί δεν υπήρχε κάτι για να συγχαρούμε. Έχουμε θετική άποψη και στηρίζουμε κάθε συμφωνία για επίλυση ζητημάτων με ειρηνικό τρόπο» δήλωσε ο κ. Ντάτσιτς, σε συνέντευξη Τύπου όταν κλήθηκε από Σέρβο δημοσιογράφο να σχολιάσει τη στάση σιωπής που τηρεί το Βελιγράδι. 

Το Βελιγράδι σίγουρα προβληματίζεται, διότι μετά σκάει και το καυτό ζήτημα του Κοσόβου. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι το επίσημο Βελιγράδι προβληματίστηκε από την επίτευξη συμφωνίας διαβλέποντας τον κίνδυνο να αυξηθούν τώρα οι πιέσεις από την Ε.Ε. για την επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου.   

Σε φιλοκυβερνητικά έντυπα Μέσα εκφράζεται η άποψη ότι αφού η Ε.Ε. ανάγκασε μία χώρα να αλλάξει όνομα θα προσπαθήσει να αναγκάσει και τη Σερβία να κάνει ταπεινωτικές υποχωρήσεις στο ζήτημα του Κοσόβου.

«Επιθυμούμε κάθε επιτυχία σε Αθήνα και Σκόπια, χωρίς να μπαίνουμε στο πως, ποιος θα ονομάζεται, και θέλουμε αυτή η συμφωνία να συμβάλει για την σταθερότητα στην περιοχή» συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ της Σερβίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

SDF
Μέση Ανατολή 0

Βίντεο υπερπαραγωγή! Κούρδοι «φαντομάδες» μπούκαραν σε φυλάκιο και απελευθέρωσαν Κούρδισσες από τα χέρια των τζιχαντιστών-Σοκ στην Τουρκία

Χολιγουντιανή παραγωγή και εξοπλισμός και δεξιότητες που δεν περίμενε κανείς πως θα διέθεταν οι κουρδικές SDF