Σκοπιανό

Σοκ! Ο Νίμιτς θεωρεί σφαγέα τον Μ. Αλέξανδρο - Με αυτόν διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση! - (Βίντεο)

Οι αναφορές του στον Μέγα Αλέξανδρο ως «σφαγέα λαών» και η παραίνεση του να μην ασχολούμαστε με την ιστορία, είχαν προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις στην Αθήνα το 2007 οι οποίες καταγράφηκαν και σε τηλεγράφημα της αμερικάνικης πρεσβείας το οποίο παρουσιάζουμε σήμερα. 

Αυτή η αναφορά και μόνο, θα έπρεπε να αφυπνίσει την Ελληνική Κυβέρνηση, όμως στην ουσία κάπου εδώ τελειώνουν όλα, καθώς αυτή η αναφορά δείχνει ποια πλευρα στηρίζει ο Μ. Νίμιτς.

Σε τηλεγράφημα από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα στις 11 Οκτωβρίου 2007(με διαβάθμιση “Εμπιστευτικό” – όπως είχε διαρρεύσει από το Wikileaks) ο επιτετραμμένος για τα Βαλκάνια, Τ. Countryman, μεταφέρει το κλίμα των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Nimetz για τον Μέγα Αλέξανδρο. Επίσης έχει ενδιαφέρον η αμερικανική αντίδραση σε αυτές, καθώς ουσιαστικά καλούν τον κ. Νimetz να διαχειρισθεί την κατάσταση που ο ίδιος είχε δημιουργήσει τότε… Οι δηλώσεις είχαν γίνει με αφορμή την απόφαση του Ν. Gruevski να μετονομάσει το αεροδρόμιο των Σκοπίων σε Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος».
Όταν ρωτήθηκε για την απόφαση αρχών της πΓΔΜ να μετονομάσουν το Αεροδρόμιο των Σκοπίων σε αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» ο Nimetz απάντησε: «Σχετικά με την ονομασία του αεροδρομίου θα πω ότι προσωπικά δεν είμαι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αν και γνωρίζω ότι αυτή η δήλωσή μου ίσως προκαλέσει αντιδράσεις και στα δύο κράτη… Φυσικά ένας μεγάλος κατακτητής, αλλά έσφαξε χιλιάδες ανθρώπους και κατέστρεψε πολλές πόλεις. Δεν ήταν αυτός που προώθησε την Δημοκρατία ή την πολιτική ζωή και σύμφωνα με την άποψη μου δεν άφησε πίσω του την πιο θετική αυτοκρατορία.

Επομένως φαίνεται παράξενο ότι υπάρχει αυτός ο ανταγωνισμός για την καταγωγή του με αρνητικές συνέπειες στον 21ο αιώνα, χιλιάδες χρόνια μετά τον θάνατο του. Αυτή είναι μια απολύτως λογική άποψη, η όποια πιθανόν δεν έχει ειδικό βάρος. Προτιμώ να κοιτάζω μπροστά, όχι πισω. Πιστεύω ότι οι πολίτες τη περιοχής έχουν την ευκαιρία να κτίσουν νέες σχέσεις και ισχυρή δημοκρατική και οικονομική ευημερία εντός των Βορειοατλαντικών πλαισίων, αλλά μόνο εάν εργασθούν μαζί και αφήσουν μερικά από αυτά τα ιστορικά θέματα πίσω…»

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=28BfyQoFpiI

Ποιος είναι ο Νίμιτς και ποιος τον όρισε "διαμεσολαβητή";

Παρουσιάζεται ως 'Αμερικάνος', γεννημένος στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο είναι ακόμα ένας πολιτικός 'Αμερικάνος' εβραϊκής καταγωγής που του δόθηκαν πόστα και αρμοδιότητες ζωτικής σημασίας. Η λίστα των ΗΠΑ τέτοιων προσωπικοτήτων είναι μακρά και παλιά.

Όπως αναφέρει το επίσημο βιογραφικό του, ο Μάθιου Νίμιτς γεννήθηκε στην πόλη της Νέας Υόρκης σε μια εβραϊκή οικογένεια και φοίτησε στο Williams College, όπου έλαβε B.A. το 1960. Στη συνέχεια με υποτροφία Rhodes Scholarship έλαβε Β.Α. από το κολλέγιο Balliol, στην Οξφόρδη το 1962. Πήρε το LL.B. από τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ το 1965, όπου ήταν Πρόεδρος της Νομικής Αναθεώρησης του Χάρβαρντ.

Διετέλεσε νομικός υπάλληλος στο Ανώτατο Δικαστήριο Justic Marshall Harlan II από το 1965 έως το 1967, πριν υπηρετήσει ως βοηθός προσωπικού του Πρόεδρου Lyndon B. Johnson μέχρι το 1969.

Εργάστηκε με τη δικηγορική εταιρεία της Νέας Υόρκης Simpson, Thatcher & Bartlett ως συνεργάτης από το 1969 έως το 1973 και συνεργάτης από το 1974 έως το 1977. Ποια είναι αυτή; Η εταιρεία έχει σχέσεις με εταιρείες Blackstone Group, Kohlberg Kravis Roberts, Hellman & Friedman και Silver Lake Partners και έχει μακροχρόνιους δεσμούς με την JPMorgan Chase της Τράπεζας της Αμερικής και το Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών. Άλλοι αξιόλογοι πελάτες περιλαμβάνουν τον όμιλο Alibaba, Goldman Sachs, την τράπεζα Toronto-Dominion Bank, την Microsoft, την Tesla Motors, την Satellite Radio Sirius, την Google και το Facebook - μόνο!

Τον Ιανουάριο του 1977 ο Νίμιτς διορίστηκε από τον Πρόεδρο Τζίμι Κάρτερ ως Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπό την ιδιότητα αυτή, παρείχε συμβουλές στον Υφυπουργό Εξωτερικών Κύπρου Βανς και είχε ιδιαίτερες ευθύνες σε σχέση με το Κυπριακό, θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων των Ελληνοτουρκικών διαφορών, την εφαρμογή της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι και άλλα θέματα που αφορούν την Ανατολική / Κεντρική Ευρώπη, διασυνοριακά ζητήματα, κι άλλες διαπραγματεύσεις.
Από την νομική και την διπλωματία στην "Τεχνολογία"; Που κολλάει αυτό;

Τον Δεκέμβριο του 1979 προήχθη στη θέση του Υφυπουργού Ασφαλείας, Επιστήμης και Τεχνολογίας. Ήταν υπεύθυνος για την εποπτεία των προγραμμάτων βοήθειας ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών και την εφαρμογή των διεθνών επιστημονικών και τεχνολογικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών. Αυτές περιλάμβαναν τομείς όπως η επιστημονική και τεχνική συνεργασία, τα θέματα μη διάδοσης πυρηνικών όπλων, τα περιβαλλοντικά θέματα και τις διεθνείς δραστηριότητες επικοινωνίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Ήταν επίσης υπεύθυνος για την εποπτεία της αμερικανικής πολιτικής στην ανατολική Μεσόγειο και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

«Νίμιτς και Μπουτάρης συνδέονται με ιδρύματα του Τζορτζ Σόρος»  

Δείτε βίντεο:

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=BNpikPX1kKQ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαλκάνια 0

Σημεία των καιρών; Το Ισραήλ κατηγορεί την Αίγυπτο για στρατό στο Σινά-Στον ουρανό του Βορονέζ εμφανίστηκαν σύννεφα σε σχήμα τεράστιου Σταυρού (Βίντεο)

Ο Ρώσος Πατριάρχης ανέφερε ότι "μυρίζει ήδη αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη”-Οι προφητείες των Αγίων της ελληνικής εκκλησίας...