Μεταφέρουμε πληροφορία γνωστού ξένου ιστότοπου που παρακολουθεί τις πτήσεις στην Μεσόγειο, κατά την οποία αφήνονται υπόνοιες για πιθανή πτήση ελληνικού στρατιωτικού μεταφορικού αεροσκάφους στη Βεγγάζη της Λιβύης, κάτι που δε δύναται φυσικά να επιβεβαιωθεί.
“Σήμερα παρακολουθήσαμε μια ενδιαφέρουσα πτήση από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία από ένα αεροσκάφος Alenia C-27J (4122).
Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας το απόγευμα με πορεία προς το νησί της Ρόδου όπου και προσγειώθηκε στις 07:50 UCT (09:50 τοπική ώρα) και μετά από σύντομη στάση το αεροσκάφος αναχώρησε με πορεία προς τα ανατολικά.
Η διαδρομή του αεροσκάφους άλλαξε μερικά λεπτά μετά την απογείωση του και κινήθηκε προς τα νότια, όταν στις 08:31 UTC έκλεισε ο αναμεταδότης του.
Μετά από 2 ώρες (10:25 UTC) το ελληνικό στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος εμφανίζεται ξανά στις οθόνες, αυτή τη φορά νότια της Πελοποννήσου σε πτήση προς τον βορρά. Στη συνέχεια το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Άραξο περίπου στις 11:00 UCT.
Πού ήταν το αεροσκάφος μεταξύ 08:31 και 10:25; Δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα επειδή δεν έχουμε δεδομένα. Σίγουρα ο χρόνος πτήσης μεταξύ των δύο θέσεων δεν είναι δύο ώρες.
Από τις διαδρομές φαίνεται ότι το στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος της ελληνικής ΠΑ είχε μεταβεί πιθανόν στη Λιβύη (Βεγγάζη) όπου θα είχε χρόνο να κάνει μια σύντομη στάση, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό.
Μπορεί επίσης να πέταξε νότια της Κρήτης, αλλά είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί το αεροσκάφος αποσυνδέθηκε από τον αναμεταδότη του, εφόσον είχαμε μια συνηθισμένη πτήση (η περιοχή καλύπτεται καλά από τους σταθμούς παρακολούθησης)", καταλήγει το άρθρο.
Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία εκτίμηση για το που ήταν το ελληνικό αεροσκάφος τύπου C-27J και tο αν πήγε στην Λιβύη ή όχι, πάντως η εν λόγω περιοχή είναι “καυτή” γενικά από κίνηση στρατιωτικών εροσκαφών, εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα, ειδικά από αμερικανικά, γαλλικά και τουρκικά αεροσκάφη.
Υπενθυμίζεται ότι ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ , έχει διατάξει την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε όλες τις περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων του εθνικού στρατού, αρχής γενομένης από αύριο Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, από τις έξι το βράδυ μέχρι έξι το πρωί, ως προληπτικό μέτρο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της νέας επιδημίας του κορωνοϊού.
Aξίζει να σημειωθεί να σημειωθεί ότι ο Χαφτάρ διέταξε την περασμένη Κυριακή να αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλα τα μέρη της χώρας και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και ιατρικές προμήθειες που χρειάζονται οι πολίτες για να αντιμετωπίσουν τον ιό, με σκοπό να περιορίσουν την εξάπλωσή του.
Ο ίδιος ανέθεσε επίσης τον εξοπλισμό ενός νοσοκομείου εκτάκτου ανάγκης στην περιοχή Hawari, σύμφωνα με το Γενικό Γραφείο Πληροφοριών της Διοίκησης.
"Το νοσοκομείο θα είναι εξ ολοκλήρου εις βάρος των ενόπλων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της παροχής εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού, κατάρτισης και πλήρους επιτήρησης του νοσοκομείου αλλά και λειτουργίας του για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού", δήλωσε ο ίδιος.
Οι σχέσεις της Ελλάδος με το στρατηγό Χαφτάρ είναι ιδανικές και πολλά σενάρια μπορούν να γραφθούν για αυτό.
Η ουσία όμως είναι ότι η Τουρκία δεν θα κινείται στην περιοχή πλέον μόνη της, αλλά θα νιώθει πάντα την καυτή “ανάσα” της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας που θα πετά οπουδήποτε οριοθετείται η ελληνική ΑΟΖ.