Οπλικά συστήματα

Ο "δολοφόνος" των βαλλιστικών πυραύλων- Πυραυλικό συγκρότημα Iskander-M

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας,πέρυσι επιβεβαίωνε ότι το σύστημα πυραύλων Iskander-M θα παραμείνει σε λειτουργία τουλάχιστον μέχρι το 2030, αλλά ήταν σε εξέλιξη  ένα νέο επιχειρησιακό σύστημα για την αντικατάστασή του.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν, ότι το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της χώρας εργάζεται εδώ και πέντε χρόνια, για να αναπτύξει έναν βαλλιστικό πύραυλο για το πυραυλικό συγκρότημα Iskander-M

Η ρωσική έκδοση της εφημερίδας Izvestia ισχυρίζεται, ότι αυτός ο πύραυλος θα είναι εξαιρετικά ευέλικτος και «πρακτικά άτρωτος» για τον εχθρό. 

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν «πηγή» από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

"Είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστούν, ενώ οι πύραυλοι θα μπορούν να εκτελέσουν πολύπλοκους ελιγμούς τροχιάς, επιτρέποντάς του να αποφύγει εχθρικούς πυραύλους και να χτυπήσει επίγειους στόχους με ιδιαίτερη ακρίβεια", ανέφερε η εφημερίδα.

Ο νέος βαλλιστικός πύραυλος stealth είχε ήδη δοκιμαστεί το 2020, λένε Ρώσοι δημοσιογράφοι, τονίζοντας ότι η ανάπτυξή του ξεκίνησε το 2016.

Σύμφωνα με πηγές, η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στο ήδη γνωστό στρατιωτικό φάσμα του Kapustin Yar. 

Η επιχειρησιακή ικανότητα του όπλου, είναι να νικήσει τους εχθρικούς στόχους σε απόσταση έως και 500 χλμ.

Ο δολοφόνος των  βαλλιστικών πυραύλων.

Πρέπει να αναφερθεί ότι τον Φεβρουάριο, το πρώτο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-350 Vityaz, είχε τεθεί επίσημα σε λειτουργία με τις αεροδιαστημικές δυνάμεις. 

Αυτό το σύστημα, παραδόθηκε στην Ακαδημία Αεροδιαστημικής Άμυνας στην Περιφέρεια του Λένινγκραντ και τα πληρώματα S-350, πραγματοποίησαν εκπαίδευση σχετικά με την «ανίχνευση και καταστροφή ενός υπό όρους εχθρού αέρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Vityaz S-350, έχει σχεδιαστεί «για την προστασία των πιο σημαντικών κρατικών, διοικητικών, βιομηχανικών, στρατιωτικών εγκαταστάσεων και στρατιωτικών ομάδων από επιθέσεις από σύγχρονες και πολλά υποσχόμενες εχθρικές αεροπορικές επιθέσεις». 

Έχει σχεδιαστεί  επίσης, για την προστασία από αεροσκάφη και πυραύλους.

Το S-350 θα συμπληρώσει έναν αριθμό αμυντικών συστημάτων, τα οποία περιλαμβάνουν τα S-200, S-300, S-400 και S-500 (τα οποία είναι ακόμη υπό ανάπτυξη). 

Ο κατασκευαστής αυτού του νέου όπλου, η κρατική επιχείρηση Almaz-Antey, δήλωσε ότι αυτό το όπλο μπορεί να πραγματοποιήσει αποστολές μάχης, τόσο ανεξάρτητα όσο και ως μέρος των πυραυλικών αμυντικών δυνάμεων άμυνας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μέγιστη πληγείσα περιοχή είναι 10, 60 ή 120 χιλιόμετρα, ανάλογα με τους πυραύλους που διαθέτει αυτό το σύστημα. 

Μπορεί να εξοπλιστεί με δώδεκα ρουκέτες ταυτόχρονα, και σε συνέντευξη με την επίσημη εφημερίδα των Ενόπλων Δυνάμεων «Red Star», ο αναπληρωτής αρχηγός των αεροπορικών δυνάμεων των αεροπορικών δυνάμεων του VKS ο συνταγματάρχης Yuri Muravkin ονόμασε αυτό το όπλο «Ο δολοφόνος των  βαλλιστικών πυραύλων».

 Για πρώτη φορά, το συγκρότημα S-350 μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Άμυνας το Δεκέμβριο, και τον Ιανουάριο δοκιμάστηκε στη σειρά πυραύλων Kapustin Yar στην περιοχή του Αστραχάν.

Ο Vityaz έγινε μέρος του αμυντικού οπλοστασίου της Ρωσίας, τη στιγμή που το Πεντάγωνο, άρχισε να αναπτύσσει πυραύλους που είχαν απαγορευτεί για περισσότερα από 30 χρόνια, σύμφωνα με μια διμερή συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον. 

Από την απόσυρση από τη Συνθήκη για την εξάλειψη των πυραύλων ενδιάμεσης και μικρής εμβέλειας (1987) τον Αύγουστο του 2019, οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν ήδη πραγματοποιήσει δύο δοκιμές πυραύλων, τον πύραυλο Tomahawk και έναν άλλο βαλλιστικό πύραυλο  το εύρος των οποίων υπερβαίνει τα όρια που ορίζονται στη Συνθήκη INF.

Συνθήκη INF

Η Ουάσιγκτον κατηγόρησε τη Μόσχα, ότι ήταν η πρώτη που παραβίασε τους όρους αυτής της συνθήκης, αναπτύσσοντας πυραύλους 9M726 Novator. 

Εν τω μεταξύ, Ρώσοι αξιωματούχοι επέμειναν ότι η Ρωσία, συμμορφώθηκε με τους όρους της Συνθήκης INF και ισχυρίστηκε ότι το Αμερικανικό Πεντάγωνο, ήταν που παραβίασε τις απαιτήσεις του, αναπτύσσοντας αντι-βαλλιστικά συστήματα στα ανατολικά σύνορα της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ. 

Ο Πούτιν, διέταξε επίσης την ανάπτυξη πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς, αλλά τους απαγόρευσε να αναπτυχθούν, εκτός εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν οι πρώτοι που το έκαναν.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία άρχισε να προσπερνά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην ανάπτυξη και την ανάπτυξη άλλων ισχυρών όπλων, όπως τα εξαιρετικά ευέλικτα υπερηχητικά όπλα που είναι ικανά να φέρουν πυρηνικό φορτίο. 

 Αξιωματούχοι της Μόσχας επέκριναν το Πεντάγωνο, μετά από αναφορές, ότι είχε πραγματοποιήσει «μίνι ασκήσεις», κατά τη διάρκεια της οποίας προσομοιώθηκε η ανταλλαγή πυρηνικών επιθέσεων μεταξύ των δύο ισχυρότερων στρατιωτικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

meloni
Κόσμος 0

Βγήκε από τα ρούχα της η Μελόνι με τον Πούτιν παρουσία Μητσοτάκη-«Η Ρωσία στέλνει αράδα λαθρομετανάστες σε όλη την ΕΕ, μας απειλεί πολύπλευρα»

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε την απειλή που θέτει η Ρωσία για την «ασφάλεια και την δημοκρατία της Ευρωπαϊκής Ένωσης»...