Το αίμα στο κεφάλι ανέβασε στον Κύπριο πρόεδρο, Ουκρανός Βουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ( και που να βάλουν την Ουκρανία στην ΕΕ), ζητώντας με ξεδιάντροπο τρόπο τον λόγο για την παρουσία Ρώσων Ολιγαρχών στην Κύπρο, ενώ η ανιστόρητη στάση του Τουρκοκύπριου βουλευτή ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη.
Ο Κύπριος πρόεδρος Ν. Χριστοδουλίδης προσπάθησε με κόσμιο τρόπο να απαντήσει στον “ φιλοξενούμενο στην κοινοβούλιο της ΕΕ Ουκρανό Βουλευτή, λέγοντας ότι η Λευκωσία καταδίκασε από την αρχή την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπως έκανε και η Τουρκία στην Κύπρο, (την οποία φυσικά το Κίεβο δεν έχει καταδικάσει δημοσίως).
Όσο για την παρουσία Ολιγαρχών στην Κύπρο, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Λευκωσία εφαρμόζει όλες τις κυρώσεις της ΕΕ για το ζήτημα αυτό, ενώ του είπε έμμεσα για την Τουρκία που δεν εφαρμόζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Η Ουκρανία δίνει κινητήρες στα τουρκικά UAV και τεχνολογία για πυραύλους
Αυτοί είναι θρασύτητα των Ουκρανών που δεν διστάζουν να ζητούν τα ρέστα από την Κύπρο και την Ελλάδα ( το έχουμε δει πολλές φορές), για την σχέση της με την Ρωσία με τρόπο που μη τη άλλο προσβάλει ολόκληρο τον ελληνισμό.
Αυτοί που “ ξέχασαν” την εισβολή στην Κύπρο το 1974, απαιτούν με θρασύτητα πράγματα από την Λευκωσία, πιθανόν με αφορμή την παράδοση ρωσικών οπλικών συστημάτων στον ουκρανικό Στρατό, δωρεάν ( έτσι του έμαθε η Δύση)"
Για το θέμα των ρωσικών αρμάτων Τ-80 και των αντιαεροπορικών συστημάτων BUK-1 και άλλα, υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο, στο οποίο Λευκωσία αντιδρά χωρίς απτά και χρονολογημένα ανταλλάγματα στις απαιτήσεις των “ συμμάχων” Ουκρανών και αυτό όπως φαίνεται φέρνει αντιδράσεις αφού χάνει το Κίεβο στο πεδίο της μάχης και πιθανόν φταίνε οι πάντες.
Τουρκία-Ουκρανία η μεγαλύτερη συμμαχία στην περιοχή
Σύμφωνα με προφητικό άρθρο μας, είχαμε αναφέρει ότι “ όπως και να το δούμε, η χώρα μας πιάστηκε και πάλι “ κορόιδο”, αφού ενώ εμείς δώσαμε δωρεάν στρατιωτικό υλικό, ακόμα και από τα νησιά μας που απειλούν οι Τούρκοι καθημερινά, οι Ουκρανοί όχι μόνο δεν ο σεβάστηκαν, αλλά τροφοδοτούν με κινητήρες μια σειρά τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών”.
Επίσης οι Τούρκοι πούλησαν επί χρήμασι ότι στρατιωτικό υλικό ζήτησε η Ουκρανία, παίζοντας διπλό παιχνίδι και με την Ρωσία.
Η Ελλάδα και οι απαιτήσεις για αποστολή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας
Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς γίνεται στο παρασκήνιο, και αν δέχεται νέες πιέσεις η ελληνική κυβέρνηση για την αποστολή νέας παρτίδας όπλων, εκτιμάται όμως πως ότι και να δεχόμαστε, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μεταβάλλουμε την θέση μας, αφού οι Τούρκοι ετοιμάζονται για το Αιγαίο για να απειλήσουν τα νησιά μας, αμέσως μόλις ξεμπερδέψουν με την οικονομία τους.
Οι ΗΠΑ σύμφωνα με τον Αμερικανό ειδικό πιέζουν παρόλα αυτά τις χώρες της ΕΕ, για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, αλλά δεν ακούμε και δεν διαβάζουμε πουθενά για την Τουρκία και ανάλογη αποστολή βοήθειας.