Σύμφωνα με άρθρο που αναφέραμε προχθές, η ναυτική mega-βάση την οποία ετοιμάζει η Τουρκία στην περιοχή της Καρπασίας συνοδεύεται, από ειδική «ναυτική ομάδα ταχείας κρούσης», που θα αποτελείται από διάφορα σκάφη επιφανείας και υποβρύχια.
«Από τα στοιχεία που υπάρχουν, πρόκειται για προκεχωρημένο σταθμό που θέλει να εξασφαλίσει τον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της νοτιοανατολικής πτέρυγας της ‘Γαλάζιας Πατρίδας”, ενώ προβλέπεται η παρουσία και τουρκικών UCAV Kizilelma », ανέφεραν οι Κύπριοι ειδικοί.
Εκτός των πλοίων επιφανείας (από πυραυλακάτους ώς κορβέτες, φρεγάτες, drones θαλάσσης), στη Βάση της Καρπασίας, οι Τούρκοι προγραμματίζουν να στήσουν ραντάρ, αισθητήρες, πυραυλικά συστήματα και άλλα σύγχρονα μέσα συλλογής πληροφοριών για την επιτήρηση των θαλασσών και του εναέριου χώρου σε συνδυασμό με ήδη υπάρχοντα στην οροσειρά του Πενταδακτύλου.
Ποιοι είναι οι στόχοι της Τουρκίας άσχετα από Κεμαλιστές και Ισλαμιστές σύμφωνα με ΜΜΕ της Τοιυρκίας
Σύμφωνα με μεγάλη τουρκική εφημερίδα οι επιδιώξεις της Άγκυρας είναι οι εξής:
"Όχι μόνο χάνεται οριστικά η Καρπασία για την Λευκωσία, αλλά έρχεται ακόμα πιο κοντά ο στόχος της αποστρατικοποίησης του νησιού, η οποίος θα φτάσει στο τέλος του. Σε αυτή την περίπτωση, η Τουρκία θα γίνει ένα κράτος με δύο κεφάλια. Το κυπριακό σύστημα ασφαλείας θα παραμείνει υπό τουρκικό έλεγχο.
Δεν θα έχει το ΝΑΤΟ ένοπλη δύναμη στην περιοχή ενάντια σε κάθε είδους απειλές εντός και εκτός, και δεν θα διασφαλίζει την ασφάλεια των αγωγών καθώς και του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Το σχέδιο της Άγκυρας για την Κύπρο και την Ελλάδα στον ευρύ γεωστρατηγικό χώρο που εκτείνεται από τα Βαλκάνια έως τη Μέση Ανατολή δεν οφείλονται μόνο στις εκλογές, αλλά ότι το σχέδιο θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από το αν ο Ερντογάν ή οι Κεμαλικοί θα έρθουν στην εξουσία μετά το 2023.
Η Τουρκία θέλει τον πλήρη έλεγχο της περιοχής της Κύπρου, αφού αυτό θα δώσει περιθώρια στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να δράσουν σε μια κρίση στο Αιγαίο ή εναντίον του Καστελόριζου.
Η παρουσία ναυτικής βάσης στην Κύπρο αποδυναμώνει επίσης την αποτρεπτική ικανότητα της Ελλάδας.
Η τουρκική πολιτική δεν είναι θεωρητική. Γίνεται πράξη στο Καστελόριζο, στο Αιγαίο, με το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης, πέρα από την Κρήτη έως την Καρπασία, μέσω της επέκτασης της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας.
Η Άγκυρα στέλνει το μήνυμα της πρόθεσής της να αντιστρέψει τα γεωπολιτικά δεδομένα και την κούρσα εξοπλισμών στη βάση μιας ρεβιζιονιστικής στρατηγικής.
Οι κύριοι πολιτικοί υποστηρικτές του Ερντογάν είναι οι κεμαλιστές, άσχετα το λέχθηκε μετά την καταδίκη του Ιμάμμογλου”, τονίζει το άρθρο.
Ο σουλτάνος Ερντογάν φαίνεται ότι επωμίστηκε με την διενέργεια της “βρώμικης” δουλειάς σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Αυτό που αξίζει να αναφέρει κανείς τελειώνοντας είναι πως μπορεί οι Τούρκοι να έχουν επιλέξει να πιέσουν τον ελληνισμό στην Κύπρο, αυτό δεν σημαίνει πως ξεχνούν και άλλα «ευαίσθητα» σημεία όπως το Καστελόριζο.
Για να γίνει αποβατική ή αεροκίνητη ενέργεια σε νησιά μας στο Αιγαίο, θα πρέπει πρώτα να έχει εξασφαλιστεί η αεροναυτική υπεροχή στο αρχιπέλαγος από την Τουρκία, πράγμα αδύνατο,αφού στην πραγματικότητα αυτή θα ήδη κατέχεται από την Ελλάδα.
Η βάση στην Κύπρο όμως θα δώσει άλλον αέρα στους Τούρκους, για αυτό και οφείλουμε να στείλουμε αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα στο νησί μαζί με την αύξηση της δυνάμεως της ΕΛΔΥΚ.
Τι οφείλει να πράξει η χώρα μας για την Μεγαλόνησο
Η Ελλάδα οφείλει να πάρει άμεσες αποφάσεις και να αποστείλει πιθανότατα μια πάνοπλη ελληνική Μεραρχία στην Κύπρο, επαναφέροντας την κατάσταση πριν από την ανήκουστη απόσυρση της το 1967, η οποία οδήγησε στην εισβολή και κατοχή του 40% του νησιού.
Η χώρα μας οφείλει να σχεδιάσει την περιοδική αποστολή τετράδας μαχητικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση “Α.Παπανδρέου” στην Πάφο, ενώ στην ίδια βάση να μετασταθμεύουν και ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα.
Στην ναυτική βάση στην Κύπρο επίσης οφείλουμε σχεδιάσουμε την παρουσία μόνιμα μίας Φρεγάτας και ενός υποβρυχίου για την κάλυψη του νησιού σε έκτακτες ανάγκες.
Παράλληλα όμως με τον διαγωνισμό για την απόκτηση από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό υπερσύγχρονων Φρεγατών, θα πρέπει να εξετάσουμε την πώληση στην Κύπρο, ΤΠΚ παλαιάς τεχνολογίας που διαθέτουμε, ενώ το ίδιο θα ήταν καλό να κάνουμε και με ένα τουλάχιστον υποβρύχιο παλαιάς τεχνολογίας, τα οποία ( ΤΠΚ-υποβρύχιο) θα αναλάμβανε να εκσυγχρονίσει η Λευκωσία με δικά της έξοδα.
Η Τουρκία απειλεί ξεκάθαρα ολόκληρη την Α.Μεσόγειο και όλες τις χώρες της περιοχής, ασκώντας την γνωστή νεο-Οθωμανική πολιτική της, για αυτό και εκτιμάται ότι ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθούν όλοι, εντός Μεσογείου και εκτός το ταχύτερο δυνατό.